• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Emek Platformu'ndan imza kampanyası

Bandırma’da, 22 Mart Çarşamba günü, saat 14.00’de belediye binası önünde 'Sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası yasa tasarıları T.B.M.M’den geri çekilsin' adı altında imza standı açıldı.
22.03.2006

Bandırma’da, 22 Mart Çarşamba günü, saat 14.00’de Belediye binası önünde “SOSYAL SİGORTALAR ve GENEL SAĞLIK SİGORTASI YASA TASARILARI T.B.M.M’DEN GERİ ÇEKİLSİN” adı altında imza standı açıldı. İmza kampanyası, Sendikamızın Bandırma Şubesi, Liman-İş Sendikası, Tek Gıda-İş Sendikası, Genel-İş Sendikası, SES şubeleri ile CHP İl Genel Meclis Üyesi İsmet Koçyiğit ve üyelerimizin katılımıyla açıldı.Hükümet tarafından hazırlanan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’na getirilmesi planlanan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarıları, çalışanların büyük tepkisini çekiyor. Bu yasa tasarılarını, emeklilik haklarının gasp edilmesi olarak nitelendirilen sendikalar, tasarının bir an önce geri çekilmesini talep ediyor.Belediye binası önünde başlatılan ve 25 Mart Cumartesi gününe kadar devam eden imza kampanyasında, Emek Platformunu oluşturan sendikalar vatandaşların desteğini beklediklerini dile getirdiler. Petrol-İş Sendikası Bandırma Şube Başkanımız Hüseyin Koçyiğit, bu yasa tasarıları ile artık ahirette emekliliğin hedeflendiğini öne sürdü. Ayrıca, bu yasanın çıkması halinde hastanelerin tamamen işletmeye dönüşeceğini ve bunun da sosyal devlet anlayışına uymayacağını ifade eden Koçyiğit şunları söyledi:“Sağlık kuruluşundan içeri adım atmak isteyenler, kazancının yüzde 12.5’ini prim olarak ödeyecek. Primin yanında tahlil, ilaç, muayene gibi ödenilen prime denk gelen oranlarda katkı payı ödeme zorunluluğu getirilecek. Prim ve katkı payını ödemekle bütün sağlık hizmetlerinden yararlanmak mümkün olmayacak. Sadece belirlenen sağlık hizmetlerinden yararlanılabilecek. Yine emekli olmak için prim ödeme gün sayısı 7 bin günden 9 bin güne çıkarılacak. Sefalet ücreti olan emekli maaşları yüzde 15 – 20 oranında düşürülecek. Ortalama yaşam ömrü 65 olan ülkemizde, emekli olma yaşı 65’in üstüne çıkarılacak. İş bulup çalışma şansına sahip olanlar bile bu yasayla emekli olamayacak. AKP’nin sağlık hakkını ortadan kaldıran, emekli olmayı hayale dönüştüren, insanı değil sermayeyi merkezine koyan bu fermanı kabul etmemiz mümkün değildir. Onun için bu imza kampanyamıza bütün halkımızı davet ediyor ve bu tasarıları hayır demelerini bekliyoruz.”25 Mart Cumartesi gününe kadar devam eden ve o gün toplanan imzalar Bandırma PTT Müdürlüğü’nden saat 14.00’de Emek Platformu bileşenleri tarafından TBMM’ye gönderildi.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı