• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Emekçiler greve hazırlanıyor

21 Aralık grevi öncesinde KESK yöneticileri, il gezileri yapılarak kamu emekçilerini greve hazırlıyor. KESK Genel Başkanı Lami Özgen ve beraberindeki heyet Eğitim Sen Bolu Şubesinde bağlı sendikaların yönetici ve üyeleri ile toplantı yaptı.
15.12.2011

KESK Genel Başkanı Lami Özgen ve beraberindeki heyet Eğitim Sen Bolu Şubesinde bağlı sendikaların yönetici ve üyeleri ile toplantı yaptı. Toplantıya katılanları bilgilendiren yöneticiler, üyelerinde düşüncelerini dinlediler.
KESK MYK Üyesi Ali Berberoğlu ve Tarım Orkam-Sen MYK Üyesi Şükrü Korkmaz’ın katılımıyla Çaycuma’da da toplantı yapıldı.

Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği binasında yapılan toplantıda konuşan Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, grevi örgütlemek için yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirterek işyerlerini gezdiklerini, siyasi partiler ile sendikaları ziyaret ederek 21 Aralık greve katılım çağrısı yaptıklarını söyledi.

TEMEL HAKLARI İÇİN GREVDELER

KESK MYK Üyesi Ali Berberoğlu, AKP’nin “Kamu emekçileriyle toplusözleşme yapacağız” söyleminin kocaman bir yalan olduğunu söyleyerek, “AKP iktidarının aslında kamu emekçileri ile toplusözleşme yapmak değil, sadece yapıyor görünmek istediği yaklaşık bir aydır Bakanlar Kurulunda bekletilen yasa taslağının içeriği ile net olarak ortaya çıkmıştır. Devletin yurttaşlarına karşı anayasal sorumlulukları olan yeni istihdam alanları yaratma, eğitim, sağlık, sosyal güvenlik olanakları yaratma görevlerini yapmayanlar, yurttaşı müşteriye, kamu hizmeti vermesi gereken kurumları ticarethaneye dönüştürmüştür. Kamu emekçilerini esnek, güvencesiz, performansa dayalı çalışan işletme görevlilerine çevirmeye çalışanların kimlerin çıkarları için ‘Devrim, reform ve yeniden yapılanma’ hedefledikleri bellidir. Çalışma Bakanı, 657 sayılı Kanun’u kaldırarak kamu emekçilerinin iş güvencesini yok etmeyi hedeflediklerini şimdiden ilan etmiştir” diye konuştu.

devamı için: