• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Emekliler sokağa çıkmaya hazırlanıyor

Emekli-Sen Merkez Yürütme Kurulu, emeklilerin sendika hakkını kullanımlarına ilişkin sürece ve sorunlarına dikkat çekmek için bir dizi etkinlik düzenleneceğini bildirdi.

06.09.2011

Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, emeklilerin sendika hakkını kullanımlarına ilişkin dosyalarının AİHM'de olduğu hatırlatılarak, ''dostane çözüm'' konusundaki öneri ve düşüncelerini bildirmesi için hükümete 15 Eylül 2011 tarihine kadar süre verildiği hatırlatıldı.

Emeklilerin, aileleriyle birlikte yaklaşık 30 milyonluk bir kitleyi temsil ettiği ifade edilen açıklamada, Emekli-Sen'in yeni yasama yılı başlamadan önce milletvekillerini bilgilendirmek ve 2012 yılı bütçesinden emeklilere daha fazla pay ayrılması için bir dizi etkinlik yapacağı kaydedildi.

Açıklamada, etkinliklerin ''emeklilerin çözüm bekleyen sorunlarını kamuoyu ile paylaşıp, hükümeti çözüm konusunda gerekli adımlar atmaya zorlamak ve parlamentoda emeklilerin insanca yaşaması için yasal düzenlemeler yapılmasını sağlamak'' amacıyla yapılacağı belirtildi.

Açıklamaya göre, 14 Eylül Çarşamba günü sendika genel merkezi önünden Kızılay Postanesine yürünerek, yapılacak basın açıklamasının ardından bilgilendirme amaçlı mektuplar 550 milletvekiline postalanacak. Tüm şube ve temsilciliklerden TBMM'de grubu bulunan partilerin başkanvekillerine 21 Eylül Çarşamba günü faks çekilecek.

Sendikanın şube ve temsilciliklerince kent merkezlerinde 5 Ekim Çarşamba günü açılacak stantlar ve dağıtılacak bildiriler aracılığıyla kamuoyunun bilgilenmesi sağlanacak. Sendika tarafından, 17 Ekim Pazartesi günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önüne bir yürüyüş düzenlenecek ve Toplu Sözleşme Taslağı Bakanlığa sunulacak.

Etkinlikler kapsamında, 2012 yılı Bütçe Kanun tasarısının TBMM'ye sunulacağı gün, Meclis önünde basın açıklaması yapılacak ve ''parlamento üyelerinin emeklilerin bu ülkede yaşadığını bilmesi için'' seyirci localarından Genel Kurul çalışmaları izlenecek.