Ender Kauçuk'ta TİS imzalandı

13.01.2012

İstanbul 1 Nolu şubemiz kapsamında bulunan ve  22 üyemizin çalıştığı  Ender  Kauçuk ve Plastik  San. Ltd. Şti.   işyerinde  sürdürülmekte olan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde  12.01.2012  günü  anlaşma sağlandı. 1.1.2012 - 31.12. 2013 yürürlük tarihli TİS'de yapılan anlaşma ile 1.565 TL. olan ortalama ücretlere  1. yıl için 160.-TL, 2 .yıl enflasyon oranında  ücret zammı  yapılması kararlaştırıldı.  Sosyal yardımlar da % 9 ile %13 arasında  değişen oranlarda arttırıldı.

TİS toplantısına Genel Sekreterimiz Ali Ufuk Yaşar, Genel Yönetim Sekreteri Ahmet Kabaca, TİS uzmanımız Nilgün Toz ve işyeri temsilcisi Kemal Koparan katıldı.

Toplu iş sözleşmesi sonrasında fabrika gezilerek üyeler ve çalışanlarla istişarelerde bulunuldu. Fabrika sahibi Mişel Kohen ve Genel Müdür Mehmet Coşkunpınar da çalışmalar hakkında heyete bilgi  verdi. Ender Kauçuk  ve Plastik San. Ltd. Şti. çeşitli hortumlar üreterek, üretimini yurt içi ve yurt dışında satıyor.