• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Retunsee Prezidyumu ve 5. Genel Kurulu yapıldı:

Enerji alanında güçler birleştirilmeli

Güneydoğu Avrupa Enerji Sendikaları Ağı Retunsee'nin Prezidyumu 7 Mayıs 2014 tarihinde Slovenya'nın Portoroz kentinde toplandı. Toplantıya Petrol-İş Sendikasını temsilen Genel Başkan Mustafa Öztaşkın, Genel Sekreter Ali Ufuk Yaşar, Genel Mali Sekreter İbrahim Doğangül'ün yanı sıra sendikanın Uluslararası İlişkiler Uzmanı Rıza Köse de katıldı.

Dış İlişkiler Servisi
12.05.2014

Güneydoğu Avrupa Enerji Sendikaları Ağı Retunsee'nin Prezidyumu 7 Mayıs 2014 tarihinde Slovenya'nın Portoroz kentinde toplandı. Toplantıya Retunsee Başkanı Petre Tancau, Retunsee Başkan Yardımcıları Branko Sevcnikar ve Goran Takiç, Retunsee Genel Sekreteri Nikos Orfanos ve Retunsee Mali Sekreteri Mustafa Öztaşkın katıldı. Prezidyum 5. Genel Kurul gündemini görüştü.

Genel Kurula Slovenya'nın Portoroz kentinde toplandı. Toplantıya Türkiye, Sırbistan, Yunanistan, Slovenya, Romanya, Makedonya, Kıbrıs'tan üye sendikaların yaklaşık 30 delegesi katıldı.

Sendikamız Petrol-İş'ten Genel Kurul toplantısına Genel Başkan Mustafa Öztaşkın, Genel Sekreter Ali Ufuk Yaşar, Genel Mali Sekreter İbrahim Doğangül ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Rıza Köse katıldı.

Tanınmak için çalışmalar

Genel Kurul açılış konuşmasını Slovenya Enerji sendikası SDE Başkanı Branko Sevcnikar yaptı. Daha sonra söz alan Retunsee Genel Sekreteri Nikos Orfanos Retunsee'nin 4. Genel Kurulundan bugüne kadarki faaliyetlerini sundu. Sırbistan işçileri ve Kıbrıs işçileri ile dayanışma çerçevesinde düzenlenen etkinliklerden Retunsee'nin uluslararası sendikal alanda tanınması için yürütülen çalışmalar sunuldu.

Genel Kurulda bir konuşma yapan Petrol-İş Genel Başkanı ve Retunsee Mali Sekreteri Mustafa Öztaşkın Retunsee'nin enerji alanında bölgede daha fazla üyeye ulaşması ve etkinliğini artırması gerektiğini belirtti. Öztaşkın, Retunsee'nin daha aktif politikalar yürütebilmesi için bölgedeki enerji sektörünün masaya yatırılacağı bir konferans düzenlenebileceğini belirtti. 

Bölgesel konferans

Genel Kurul'da Yunanistan Enerji Sendikaları Federasyonu GENOPDEİ'ye üye elektrik enerjisi sendikası Spartakos Retunsee üyeliğine kabul edildi. Güneydoğu Avrupa  bölgesi işçileri ile dayanışma çerçevesinde her yıl yapılan etkinliklerin Mart 2015'te Türkiye işçileri için yapılması kararlaştırıldı. Enerji alanında bölgedeki enerji politikalarının kapsamlı bir şekilde masaya yatırılacağı ve uzmanların katkısının alınacağı bölgesel bir enerji konferansı düzenlenmesi kararlaştırıldı.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı