• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Zafer mücadele eden emekçinin oldu

Erze Plastik işvereni Petrol-İş'i tanıdı

İzmir-Kemalpaşa'da faaliyet gösteren ve İzmir şubemizin örgütlenme çalışmalarına başladığı ve 250 işçinin çalıştığı  Erze Ambalaj A.Ş, işyerinde Petrol-İş'in verdiği hukuk mücadelesi uzun bir aradan sonra yerel mahkemede sendikamız lehine sonuçlandı.
02.12.2011

Zafer, sabırla mücadele eden emekçinin oldu

İzmir-Kemalpaşa Organize Sanayisi Bölgesi'nde faaliyet gösteren ve İzmir şubemizin 10 Eylül 2009 tarihinde örgütlenme çalışmalarına başladığı ve 250 işçinin çalıştığı  Erze Ambalaj ve Plastik Sanayi ve Ticaret A.Ş, işyerinde Petrol-İş'in verdiği hukuk mücadelesi uzun bir aradan sonra yerel mahkemede sendikamız lehine sonuçlandı.

Sendikamız Erze Plastik'te örgütlenmiş ve Çalışma Bakanlığı'ndan da yetki tespitini almıştı. Ancak Erze Plastik işvereni yetki tespitine itiraz etmişti. Dava hala Yargıtay'da sürüyor.

Yargı süreci devam ederken Erze Plastik işvereni ile yapılan görüşmeler sonucunda işveren bu işyerinde Petrol-İş Sendikası'nın örgütlülüğünü tanıdı ve toplu iş sözleşmesi masasına oturdu. Erze Plastik işvereni ile toplu iş sözleşmesi görüşmelerine İzmir Şubemizde 1 Aralık 2011 tarihinde başlandı. Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin sendikamız üyesi Erze Plastik işçilerine, Petrol-İş'e ve şubemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Zafer, sabırla mücadele eden emekçinin hakkıdır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

PETROL-İŞ SENDİKASI
MERKEZ YÖNETİM KURULU