Filipinler'de yasa teklifi analık iznini 100 güne çıkarıyor

17.11.2015

10 Kasım günü Filipinler'de Temsilciler Meclisi'nin Kadın ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi, analık iznini 60 günden 100 güne çıkaran yasa teklifini oybirliğiyle onayladı.
Analık iznini 100 güne çıkaran yasa tasarısı, istihdam statüsüne ve medeni durumuna bakılmaksızın, hem kamu kesimindeki hem de özel kesimdeki gebe kadınları kapsıyor. Ayrıca bir de isteğe bağlı ücretsiz 30 günlük bir izin var.
Yasa tasarısı analığın korunmasını savunan çevreler açısından önemli bir adım. Filipinler Asya'da analık izni süresi en kısa olan ülkelerden biri.
Sendikalar ILO'nun 183 sayılı Analığın Korunması Sözleşmesi'nin onaylanması için 2000 yılından beri mücadele veriyor.
Senato'nun ve Temsilciler Meclisi'nin onaylamasından sonra, tasarı, Devlet Başkanı'nın onayına sunulacak ve yasalaşacak.

ÜRETİMDEKİ MİLYONLARCA EMEKÇİ KORUNMALI GEREKLİ ÖNLEMLER ALINMALIDIR

Dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkileyen Korona Virüs salgını, giderek toplumsal ve ekonomik sonuçları ağırlaşan büyük bir sorun haline gelmektedir. Bu salgına karşı, devletin tüm kurum ve kuruluşlarını seferber etmesi, halkımızın da bu seferberliğe katılması ve dayanışma içerisinde olması zorunludur. Nitekim bu bilinçle, ülkemizde Korona Virüs vakasının tespit edildiği 10 Mart gününden itibaren başta sağlıkçılarımız olmak üzere yoğun bir çaba göstermekte, devlet kamu sektöründe bazı önlemler ...