Flormar Direnişi Tüm Zorluklara Karşı Devam Ediyor!

Sendikalaştıkları için işten atılan Flormar emekçilerinin ses aracı, direnişin 189. gününde kaymakamlık tarafından yasaklandı. Bugün (20 Kasım), direnişin 190. gününde Genel Sekreterimiz Ahmet Kabaca ile Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Mustafa Mesut Tekik Flormar emekçileri ile dayanışma için fabrika önündeydi.

20.11.2018

Flormar işçileri mücadelelerinde türlü zorluklarla karşı karşıya geliyor. Direnişlerinin 189. gününde kaymakamlık tarafından iletilen bir tebligatla, fabrika önünde direnişlerine devam eden işçilerin ses aracı yasaklandı. Ses aracının yanısıra işçilerin ısınmak için soba(ateş) yakmalarına da yasak konuldu.

Direnişin 190. gününde bu haksız karara karşı, Genel Sekreterimiz Ahmet Kabaca ile Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Mustafa Mesut Tekik Flormar emekçileriyle biraraya geldi. Ahmet Kabaca burada yaptığı konuşmasında haksızlığa uğramış, adaletin Flormar işverenince hiçe sayıldığı bir ortamda, Flormar işçilerine mülki idare tarafından getirilen kısıtlamaların yanlış olduğuna vurgu yaptı. Mustafa Mesut Tekik de mülki idarenin ses aracını yasaklaması ya da ateş yakmayı engellemesinin toplumsal barışa katkı koymadığını belirterek, “Her ne olursa olsun Petrol-İş olarak biz bu yoldan dönmeyeceğiz” dedi.