• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Flormar/Yves Rocher'e uluslararası dayanışma sürüyor

Direnişlerinin 137. gününde işten atılan direnişçi Yves Rocher/Flormar işçilerini Uluslararası Taşımacılık Federasyonu'ndan (ITF) bir heyet ziyaret etti.

28.09.2018

ITF Kara ve Demiryolu Taşımacılığı Kıdemli Bölüm Yardımcısı Deniz Akdoğan, Örgütlenme ve Kampanyalar Direktörü Lee Cash, Sivil Havacılık Bölüm Yardımcısı Eoin Coates bugün (28 Eylül 2018) sabah Gebze Organize Sanayi'de bulunan Yves Rocher/Flormar fabrikasının önünde direnen üyelerimizi ziyaret etti.

Ziyerette ITF heyetine Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Mustafa Mesut Tekik, Gebze Şube Başkan Yardımcılarımız Eyüp Akdemir ve Şivan Kırmızıçiçek, Genel Merkez Uzmanlarımız ve Limter İş Sendikası Başkanı Kamber Saygılı eşlik etti.

Tekik: Flormara sendika girecek başka yolu yok!

ITF heyeti ile işçiler arasında yapılan kısa bir sohbetten sonra katılımcılar direnişteki işçilere hitap ettiler. İlk konuşmayı Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Mustafa Mesut Tekik yaptı. Tekik konuşmasında direnişe yönelik uluslararası dayanışmanın her geçen gün arttığını belirtti. Geçen hafta içinde hem Cenevre'de hem'de Paris'te Yves Rocher/Flormar işçilerinin sendikalı bir şekilde işbaşı yapmalarına yönelik eylemler ve görüşmeler gerçekleştirildiğini belirten Tekik, direniş başarıya ulaşana kadar bu mücadelenin devam edeceğinin altını çizdi.

Tekik'in konuşması sırasında direnişçi işçiler sık sık “Flormara sendika girecek başka yolu yok”, “Direne direne kazanacağız”, “Direne direne direnişten zafere”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz” “İş ekmek yoksa barış da yok”, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz” sloganlarını attılar.

Cash: Yaşasın sınıf dayanışması!

Daha sonra söz alan ITF Örgütlenme ve Kampanyalar Direktörü Lee Cash konuşmasında bütün ITF ailesinin Yves Rocher/Flormar işçilerine dayanışma selamlarını getirdiğini belirtti. Cash, Yves Rocher/Flormar'da günlerce direnen işçilerin çok onurlu, cesur ve kararlı bir mücadele yürüttüklerini belirterek, ITF'in her zaman mücadele eden işçilerle dayanışma içinde olduğunu belirtti. Dünyanın her yerinde direnişlerin dayanışma ile büyüdüğünü belirten Cash, sözlerini sonuna kadar bu direnişin yanında olacaklarını söyleyerek sonlandırdı.

Akdoğan:Yves Rocher/Flormar işçilerinin yanındayız!

Lee Cash'ten sonra konuşan ITF Demiryolu Taşımacılığı Kıdemli Bölüm Yardımcısı Deniz Akdoğan bugün buraya Yves Rocher/Flormar'da günlerce direnen işçilerle dayanışmak için geldiklerini belirtti. ITF'in bütün dünyada ulaşım ve taşımacılık alanlarında örgütlü olduğunu belirten Akdoğan sonuna kadar bu direnişin yanında olduklarını ve mümkün olduğu kadar bütün dünyada örgütlü oldukları alanlarda bu direnişi yayacaklarını belirterek sözlerini sonlandırdı.

Heyetin ziyareti işçilerin “Yaşasın sınıf dayanışması”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz” sloganları ile sona erdi.