• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Gazeteciler meslektaşlarını dışarıda istiyor

Gazeteciler Ahmet Şık ve Nedim Şener'in de aralarında bulunduğu 13 sanıklı OdaTV davasının ikinci duruşması bugün (dün) Çağlayan Adliyesi 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor.
 
27.12.2011

Adliye önünde gazetecilere destek olmak için "Özgür Toplum Basın Varsa, Özgür Toplum Vardır" pankartı arkasında, Türkiye'de tutuklu bulunan gazetecilerin fotoğrafları önünde toplanan grup sık sık "Özgür basın susturulamaz" sloganı attı.

Ahmet ve Nedim'in Gazeteci Arkadaşları (ANGA) adına açıklamayı okuyan Emel Soy, Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) adı altındaki operasyonda çoğu gazeteci 36 kişinin daha tutuklandığını hatırlatarak şöyle dedi:

"Ergenekon, KCK, Devrimci Karargah davaları ne ise OdaTV davası da o. Basın özgürlüğü üzerinde baskı her geçen gün artırıyor. Bunun anlamı tüm muhalefeti susturmaktır. Adalet ve hukuk bir gün herkese lazım olacak. Hangi çevrelerden sızdırıldığı şüphe götürmeyen istihbarat yalanlarıyla gazetecileri yargısız infaza kurban edenlere de..."

Yargı-Sen Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, "Önce yargıyı siyasallaştırdılar şimdi de basın özgürlüğünü yargılıyorlar" dedi.

Avrupa Gazeteciler Federasyonu temsilcisi, yaklaşık 100 gazetecinin tutuklu olduğu bir ülkede demokrasiden değil, gerçeklerin manipülasyonundan bahsedilebileceğini söyleyerek ve tüm uluslararası örgütlerin Türkiye'deki gazetecilerin tahliye edilmesi için elinden geleni yapacağını belirtti.

devamı için: