• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Gebze şubemizde IX. Dönem I.Temsilciler kurulu yapıldı

Basın Servisi
12.03.2012

Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi 9. Dönem 1. Temsilciler Kurulu genişletilmiş olarak; 7 Mart 2012 de gerçekleştirilmiştir.

Türk-İş ve şubemiz genel kurulundan sonra yapılan ilk genişletilmiş temsilciler kurulu olması nedeniyle Türk-İş seçimleri Türk-İş’in ve güç birliğinin durumunun değerlendirdiği bir toplantı oldu. Ayrıca yeni çıkarılacak olan Toplu iş ilişkiler kanunu ve kıdem tazminatları yanı sıra emeğe karşı yapılmak istenen tüm müdahalelere, sendikaların ve emekçilerin nasıl bir tutum takınmaları gerektiğinin ve bu duruşun hep birlikte sergilenmesi gerektiğinin gerekli olduğunun altı çizildi. Gebze şubesi olarak gerek sendikalar birliği gerek emek platformunun bu doğrultuda olacağı kararlara uyacağımızı bildiririz.

Bunun dışında işyerleri hakkında temsilcilerden bilgi alındı. Üç işyerimizde ( Tekno Kauçuk, Cambro Özay ve Süperlas Düzce) temsilcilik seçimleri yapıldı.

Toplu iş sözleşmelerinde Tekno Kauçuk da 5 Mart 2012 de TİS bitti, Mecaplast ve Unilever de devam ediyor.

Eğitimler konusunda da değerlendirmeler yapıldı. Temsilci ve yönetici eğitimlerinin yanı sıra yapılan aktif üye eğitimlerinin devam ettiği bunların dışında şubede normal üye eğitiminin yapılmasının önemine vurgu yapıldı. Bu anlamda çalışmalar yapılacak.

8 Mart kutlaması ve önemi hakkında bilgi verildi. 8 Mart üç gün gecikmeli 11 Martta şubede yapılacaktır kararı alındı.

Toplantı yürüyüş ve etkinliklerin önemi ve katılım sağlanması hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Türkiye de ve dünyadaki gelişmeler hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Temsilciler kurulumuz 54 aktif üyesi bulunmaktadır. Birkaç arkadaşın mazeretleri nedeniyle katılamadığı kurula diğer temsilciler tam katıldı. Akşama kadar süren toplantıdan sonra Gebze sendikalar birliğinin organize ettiği Çevre ve GSS ile ilgili panele katılımcı hocalar Prof .Dr. Onur Hamzaoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Özgür Müftüoğlu katılmışlardır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi
Yönetim Kurulu Adına
Başkan
Süleyman Akyüz

Kaynak: Gebze Şubesi