• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

GEBZE'DE SENDİKALAR 1 MAYIS'I BİRLİKTE KUTLADI

06.05.2013

1 Mayıs 2013 Gebze de Sendikalar Birliğinin öncülüğünde Türk-İşe bağlı sendikalardan Petrol-İş Gebze ve Kocaeli Şubeleri, Türk Metale bağlı Gebze, Çayır ova, Dil ovası, Kocaeli ve Gölcük Şubeleri,Tekgıda  Anadolu Yakası Şubesi, Tez  Koop- İş Gebze Şubesi,Tes-İs Gebze Temsilciliği, Harb- İş Gölcük Şubesi, Sağlık-İş Kocaeli Şubesi, Maden- İş Kocaeli Temsilciliği ile Hak -İş' e bağlı Çelik- İş ve DİSK' bağlı Birleşik Metal -İş Sendikaları ve Emekli- Sen katıldı.

Kamu emekçileri sendikalarının da yer aldığı Gebze' deki 1 Mayıs kutlamalarına sivil toplum örgütlerinin yanı sıra, Siyasi Partiler ve basın mensupları da katıldılar. 
Organizasyon Komitesi Başkanlığını Petrol-İş Sendikası Gebze Şube Başkanımız Süleyman Akyüz yürüttü.

Trafo Meydanı'nda Saat 10.00'da toplanmaya başlayan katılımcılar daha sonra Saat 11.30' da  sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçtiler. Alana girildiğinde saatler   13.30'u gösteriyordu.  Saygı duruşunun ardından, 1 Mayıs Marşı ve Sendikalar Birliğinin hazırladığı bildiri okundu. 

Yığınsal katılım
Gebze' deki 1 Mayıs kutlamasında  başta Petrol- İş, Türk- Metal ve Birleşik Metal-İş'in  yığınsal katılımı dikkatleri çekerken Tekgıda-İş  ve Tez- Koop İş sendikaları da üyeleriyle göz doldurdu. Petrol-İş Gebze Şubesi'nde kadın işçilerin katılımı da çok iyiydi. 

20 bin civarında emekçi ve emekçi dostunun katıldığı 2013 1 Mayısı bölgede kutlanan en güzel bir mayıslardan biri oldu. Miting sırasında ve sonunda  hiçbir olumsuzluğun yaşanmaması hem  organizasyon komitesi ve hem de katılımcılar acısından sevindiriciydi.  Türk- İşe bağlı sendikalar ve  Türk-İş bölge temsilcisinin katılımı ve yine Türk Metalin Gebze de sendikalar birliği ile birlikte kutlamalarda  yer alması sevindirici bir başka olaydı. Gebze'de emekçiler 1 Mayıs işçi ve emekçilerin bayramını birlik, mücadele ve dayanışma içinde geçirdiler.

Kaynak: Gebze Şubesi