• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar Manisa’da

Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar uzun zamandır örgütlenme çalışması yürüttüğümüz Manisa Standard Profil çalışanları ve örgütlenme sürecine katkı koyan ekip liderleri ile biraraya geldi.

31.01.2019

31 Ocak Perşembe günü Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar Düzce Şube Başkanımız Muzaffer İşık, Düzce Şube Başkan Yardımcımız Ibrahim Çelik, Manisa SP İşyerindeki örgütlenme ile ilgili olarak Manisa’daydılar. Genel Başkanımız ve Şube Yöneticilerimiz Manisa SP’deki örgütlenme sürecini  organize eden örgütlenme sorumlusu arkadaşımız Emrah Saruhan; ekibi ile diğer ekip liderleri ile bir toplantı gerçekleştirdiler.

Örgütlenme sürecinde yaşananlar ve sürecin geldiği nokta hakkında değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar, Manisa Standard Profil örgütlenmesinde Petrol-İş Düzce Şubesi ve Standard Profil çalışanlarından Emrah Saruhan ile ekibinin çok önemli katkı ve emeklerinin olduğunu ifade ederek tebrik etti.

Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar burada yaptığı konuşmasında,  "Petrol-İş Sendikası gerek Türkiye'de, gerek uluslarası alanda büyük bir sendikadır,  bu nedenle sizler, çok kıymetli ve saygın bir sendikada örgütlendiniz.  Petrol-İş bayrağı Türkiye’nin pek çok yerinde olduğu gibi burada da dalgalanacak" dedi. Genel Başkan konuşmasının devamında  Petrol-İş’in de içinde olduğu işkolunda sendikalaşma oranının %7,8 gibi düşük bir oranda olduğunu belirtti. Bu anlamda bu denli büyük bir fabrikada örgütlenmenin hem işkolumuz hem de Türkiye genelindeki sendikalaşma oranına olumlu katkı sunacağını söyledi. Başkan Yaşar toplantıda ayrıca örgütlenme stratejilerimize yönelik bilgilendirmelerde bulunarak, Petrol-İş’in önceliğinin her zaman çalışanların hak ve hukukunu korumak ve kollamak olduğunu belirtti.

Genel Başkanımızın konuşmasının ardından Düzce Şube Başkanımız Muzaffer İşık da Manisa Standard Profil’deki arkadaşlarımızla süreci ayrıntılı bir şekilde değerlendirdi. Muzaffer İşık, Düzce SP işyerinde Petrol-İş’in yaşadığı deneyimi hem örgütlenme  hem de sonrasında yaşanan süreçleri bütün olarak ekip liderlerine ayrıntılı bir şekilde aktardı. Toplantının sonlarına doğru bir üyenin sendikadan ne beklediği, sendikanın üyeye ne verebileceği nasıl hep birlikte en iyi olunacağına dair karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı