• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

MESAJ

Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar'ın Mesajı

Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar, yeni yıla girerken üyelerimize yönelik bir mesaj yayınladı.

29.12.2016

 

Değerli üyelerimiz,

Ülkemizde 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından, birlik ve beraberliğimizi sağlamlaştırmamız gereken son derece hassas günlerden geçmekteyiz. Darbeye karşı demokrasiyi savunarak gösterdiğimiz ortak duruşu, bugün aynı amaca hizmet eden teröre karşı da ortaya koymak zorundayız.

2017 yılına girerken Aralık ayı içerisinde terör saldırıları yoğunlaşmıştır. İstanbul Beşiktaş'ta ve Kayseri'de gerçekleştirilen bombalı saldırılarda güvenlik görevlisi, asker ve sivil olmak üzere çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetmiş, yine çok sayıda insanımız yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve halkımıza başsağlığı, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyoruz. Terörü bir kez daha lanetliyor, bu saldırıları kınıyoruz.

Gün, sağduyulu olma, ülkemize ve birlik beraberliğimize sahip çıkma günüdür. Geçmişte olduğu gibi bugün de, halkımızın demokrasiye, kardeşliğimize ve toplumsal barışa sahip çıkarak teröre en sert yanıtı vereceğinden kuşkumuz yoktur.

Yıllardır özelleştirmelere karşı kararlı bir mücadele vermiş olan Petrol-İş, şimdi ülkemizin en stratejik kuruluşlarından birisi olan Türkiye Petrolleri'nde (TP) küçültme operasyonuna karşı durmaktadır. 3 bin 200 üyemizle, kurulduğu 1954 yılından bugüne alınterimiz ve nice fedakarlıklarla TP'yi bugünlere getirdik. Sahip çıkmaya da devam edeceğiz.

Kuyu tamamlama, sondaj ve jeofizik operasyonlar, TP çatısı altından çıkarılmaya ve TPIC'e devredilmeye çalışılıyor. Bu devir, istihdamı olumsuz etkileyecek, güvencesizleşmeyi artıracaktır.  Sendikamız, bu kararın yanlış olduğunu ısrarla dile getirerek, asıl yapılması gerekenin TP'nin korunması ve geliştirilmesi olduğunu belirtmekte, “TP, devletin elinde kamu menfaati doğrultusunda bir marka değeri olarak tutulmalıdır.” demektedir.

Petrol-İş olarak, petrolümüze ve TP'ye sonuna kadar sahip çıkacağımızı, faaliyetlerin devri kararından vazgeçilmesi gerektiğini ve üyelerimizin hak kaybına uğramasına izin vermeyeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz.

OHAL koşullarında 22 Ağustos 2016 tarihinde çıktığımız Gemlik Gübre Grevi, tüm kararlılığıyla sürmektedir. Petrol-İş Bursa Şubesi'ne bağlı 335 üyemizle başlattığımız grevin başarıya ulaşması noktasında sendikamız 35 bin üyesiyle dayanışma içerisindedir. Grevdeki üyelerimizi saygıyla selamlıyorum.

2017 yılında yaklaşık 40 işyeri/işletmede toplu iş sözleşmesi süreci devam edecektir. Göreve geldiğimiz tarihten bu yana 30'un üzerinde işyerinde sözleşme imzalanmıştır. Enflasyonun çok üzerinde ücret zammı aldığımız ve diğer haklarda kazanım elde ettiğimiz bu müzakerelerde akılcı, mücadeleci ve sonuç alıcı bir sözleşme politikası izlenmiştir.

Önümüzdeki yoğun sözleşme döneminde de, üyelerimizin hak ve çıkarlarını yükseltmek için etkili sözleşme stratejisi izlemeye devam edecek ve bu doğrultuda elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz.

2017 yılını büyük umutlarla karşılıyoruz... İçinden geçtiğimiz bu hassas dönemde, 2017 yılının ülkemize ve dünyaya refah, huzur ve barış getirmesini diliyor, sizleri ailelerinizle beraber sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Genel Başkan
Ali Ufuk Yaşar

 

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı