• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Genel Başkanımız ve Genel Örg. ve Eğt. Sekreterimizden TP Genel Müdürü'ne Ziyaret

Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar ve Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Mustafa Mesut Tekik, 13 Kasım Salı günü beraberindeki heyet ile birlikte Türkiye Petrolleri Genel Müdürü Melih Han Bilgin’le Ankara’da bir görüşme gerçekleştirdi.

13.11.2018

Merkez Yönetim Kurulu’nun yapılan görüşmeye dair değerlendirmeleri şöyledir:

Genel Başkan Ali Ufuk Yaşar, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Mustafa Mesut Tekik, Adıyaman Şube Başkanımız Ali Tirpan, Ankara Şube Başkanımız Ali Haluk Koşar ve Batman Şube Başkanımız Şehmus Kaygusuz, TP Genel Müdürü Melih Han Bilgin ve yanındaki heyetle, Türkiye Petrollerinde uzun süredir çözüm bekleyen birçok sorunu ve bunlara dair Sendikamızın çözüm önerilerini görüştüler.

Görüşmede TP Genel Müdürü Melih Han Bilgin ve beraberindeki heyete; öncelikle TP’nin bazı birimlerinin TPIC’e devriyle birlikte boşa çıkan yaklaşık 450 üyemizin bir an evvel üretim süreçlerine dahil edilmesi noktasındaki talebimiz ve buna dair çözüm önerilerimiz iletildi.

5 ay 29 gün çalışan işçilerin çalışma sürelerinin uzatılması hususunda taleplerimiz iletildi.

Ayrıca; Batman Üretim Müdürlüğüne bağlı bazı üretim sahalarındaki üyelerimize sağlanan sosyal yardımın kesilmesiyle ilgili olarak taleplerimiz ve sorunun çözümüne dair önerilerimiz paylaşıldı.

Türkiye Petrollerinde çalışan üyelerimize her yıl düzenli olarak yapılan giyim yardımının, bu yıl da ivedilikle yapılması konusunda taleplerimiz iletildi.
Üyelerimize ödenen kreş yardımının, içerisinde bulunduğumuz ekonomik koşullardan dolayı yeniden değerlendirilmesi ve üyelerimizin mağduriyetini giderecek şekilde tekrar belirlenmesi talep edildi.
Trakya ve Adıyaman Bölge Müdürlüklerine bağlı işyerlerinde bazı işçi servislerinin kaldırılacağı yönünde aldığımız bilgiler kendilerine soruldu.

Genel Müdürlük Arama Daire Başkanlığına Bağlı Jeofizik ve Jeoloji Müdürlüğünde çalışan üyelerimizin geçici görevlendirme ile çalışmalarının 2019 yılında da devam etmesi hususunda taleplerimiz iletildi.

Türkiye Petrollerinde çalışan üyelerimizin ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik koşullardan kaynaklanan kayıpları da dikkate alınarak, ücret skalasının yeniden değerlendirilmesi ve kurum içi ücret dengesizliğinin giderilmesi hususunda taleplerimiz görüşüldü.
Taleplerimiz ve çözüm önerilerimiz TP Genel Müdürü Melih Han Bilgin tarafından yapıcı olarak değerlendirildi ve olumlu karşılandı.

Sendikamızın taleplerine karşılık TP heyeti; özellikle TP’nin bazı birimlerinin TPIC’e devri dolayısıyla uzun süredir çalışamayan 450 üyemizin durumlarının bir an evvel görüşüleceğini, bu konuyla ilgili olarak ilgili Bölge Müdürlüklerine inisiyatif ve yetki verileceğini, Sendikamızın bu hususta yapmış olduğu dört önerinin de değerlendirileceğini ifade ettiler. Bu konuyla ilgili detayları görüşmek üzere, önümüzdeki günlerde TP Genel Müdürlüğü olarak Adıyaman ve Batman bölgelerine bir ziyaret gerçekleştireceklerini, bu ziyarette çalışanlarla, Sendika Şube Yöneticilerimizle ve TP Bölge Müdürlükleri Yöneticileriyle görüşerek çözüm yollarını konuşacaklarını belirttiler.

TP Heyeti, kesilen sosyal yardımlarla ilgili olarak, Sendikamızın talebi üzerine bu konuyu yeniden değerlendireceklerini, giyim yardımı konusunda ise bu yardımların Hükümetin yayınlamış olduğu tasarruf tedbirleri genelgesi nedeniyle iptalinin söz konusu olmadığını, konunun değerlendirilmeye devam edildiğini ve çözümü hususunda çabalarının devam ettiğini ifade ettiler. Ayrıca kreş yardımı ödeneklerinin artırılması talebimizin de değerlendirmeye alınacağını söylediler.

Jeofizik ve Jeoloji Müdürlüğüne bağlı çalışanların 2019 yılında da geçici görevlendirmeyle çalışmaya devam etmeleri konusunda bir sıkıntı olmadığını, bu sürecin önümüzdeki yıl da bu şekliyle devam edeceğini belirten TP Heyeti, Trakya ve Adıyaman Bölge Müdürlüklerine bağlı işyerlerinde bazı işçi servislerinin kaldırılmasının söz konusu olmadığını ifade ettiler.

5 ay 29 gün çalışan işçilerin çalışma sürelerinin uzatılması hususundaki taleplerimizde haklı olduğumuz ve bu konunun bir an evvel çözüme kavuşturulması ile ilgili Genel Müdürlük bünyesinde, önümüzdeki senenin bütçesine dahil edebilmek üzere çalışma yapacaklarını belirttiler.

Ücret skalası hususundaysa; bu konunun Genel Müdürlük yetkilerini aştığını, Devletin ilgili birimlerinden kendilerine bu konuda talimat gelmesi gerektiğini, ancak bunun üzerine bir skala çalışmasının başlatılabileceğini ifade ettiler.
Üyelerimize ve kamuoyuna saygıyla duyurulur. 
      
Petrol-İş Sendikası
Merkez Yönetim Kurulu