• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Genel Başkanımız ve Genel Sekreterimiz Aliağa’da

Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın ve Genel Sekreterimiz Mustafa Çavdar 10 Nisan 2006 günü Aliağa’da idi. Öğle paydosunda Tüpraş Bakım Müdürlüğü Atölyesinde işçi arkadaşlarımıza hitaben bir konuşma yapan Öztaşkın, 'Sendika olarak bugüne kadar çok önemli bir mücadeleyi hep beraber verdik. Bunda emeği geçen herkese, özellikle de Aliağa işçilerine teşekkür ediyorum, kutluyorum' dedi.

10.04.2006

Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın ve Genel Sekreterimiz Mustafa Çavdar 10 Nisan 2006 günü Aliağa’da idi. Öğle paydosunda Tüpraş Bakım Müdürlüğü Atölyesinde işçi arkadaşlarımıza hitaben bir konuşma yapan Öztaşkın, “Sendika olarak bugüne kadar çok önemli bir mücadeleyi hep beraber verdik. Bunda emeği geçen herkese, özellikle de Aliağa işçilerine teşekkür ediyorum, kutluyorum. Bundan sonra da yine hep beraber, sonuna kadar sürdüreceğiz bu mücadeleyi. Bu mücadele artık sadece Petrol-İş’in mücadelesi olmaktan çıkmıştır. Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan, ülkesini seven herkese görev düşüyor. Ayrıca Tüpraş işverenini, Aliağa işçisine uyguladığı baskıcı tavır nedeniyle kınıyorum. 27 Mart 2006 günü yapılan eylem, tüm şubelerimizle ortaklaşa aldığımız karar gereğince ve yine tüm rafinerilerde birlikte hayata geçirdiğimiz bir eylemdir. Aliağa işçileri buna tam olarak uymuştur. Bu nedenle de kimse Aliağa işçisine bir eleştiri de bulunamaz, farklı muameleye tabi tutamaz. Tüpraş işverenini buradaki sendikal örgütlülüğe saygılı olmaya davet ediyorum. BM sözleşmesinin altına imza atmakla olmuyor, pratik hayatın içinde demokrasi ve hukuk kurallarına uyduğunuzu gösterin. Gerekirse bu konuda da uluslararası kurumlar düzeyinde de girişimlerde bulunacağız.; bu hafta sonuna kadar hazırlıklarımızı tamamlayıp, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine kurumsal başvuruda bulunacağız, ardından da sizin onayınızla kişisel başvurularda da bulunmayı planlıyoruz. Hiç merak etmeyin, bu işin peşini bırakmayacağız, ne gerekiyorsa yapıp TÜPRAŞ’I tekrar kamuya döndüreceğiz” dedi. Saat 17.30’da başlayan ve saat 21.00’e kadar süren “Petkim’deki geçici işçilerin ve yeni işe girenlerin sorunları ile Tüpraş’taki son gelişmeler” konulu Şube Konferans Salonunda, Petkim ve Tüpraş işçilerinin yoğun katılımı ile yapılan toplantıda üyelerin sorularını yanıtlayan Genel Başkanımız ve Genel Sekreterimiz aynı akşam aramızdan ayrıldı.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı