• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Genel İş'ten kıdem tazminatı açıklaması

Genel İş Sendikası Genel Başkanı Erol Ekici, iş güvencesi açısından kıdem tazminatının kaldırılmasına karşı olduklarını söyledi. Ekici, DİSK Trakya Bölge Temsilciliğinde gazeteciler yaptığı açıklamada, Türkiye'de şimdiye kadar başa gelen her hükümetin kıdem tazminatını kaldırmak istediğini ifade etti.

18.08.2011

Kıdem tazminatının kaldırılmasına karşı olduklarını belirten Ekici, açıklamasında, şu görüşlere yer verdi:

''AK Parti hükümetinin hükümet programında yer alan kıdem tazminatının kaldırılarak fona dönüştürülmesi, çalışma yaşamının esnekleştirilmesi uygulaması, gelecekte çocuklarımızın hayatını karartacak bir uygulamadır. Bizler iş güvencesi açısından kıdem tazminatının ortadan kaldırılmasına karşıyız. Bizler bu konuda salı günü kamuoyunu bilgilendirmeye yönelik eylem ve etkinlikler yapmayı düşünüyoruz. Meclis açılana kadar eylemlerimiz devam edecektir. Meclis açıldıktan sonrada bu uygulamanın hükümet programından çıkartılmasını istiyoruz.''

Hiçbir hükümetin, işverenlerin talebi olarak getirilen kıdem tazminatının kaldırılması konusunda başarılı olamadığını dile getiren Ekici, açıklamasında, şöyle konuştu:

''Bu hükümette başaramayacak. Nedenine gelince, paradan çok orada çalışan insanların iş güvencesinin birinci ayağıdır kıdem tazminatı. Kıdem tazminatından kurtulan bir işveren, istediği gibi işçiyi işten çıkartabilecek. Kıdem tazminatının fona dönüştürülmesinin ardından yatan neden işçiyi kolay alıp kolay çıkarmak. İşverenlerin elini güçlendirecek bir uygulamadır.''

Ekici, gazetecilere yaptığı açıklamanın ardından Trakya'daki sendika temsilcileriyle bir araya gelerek bilgilendirme toplantısı düzenledi.