• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Star Rafinerisi'nde 25 üye

Genel Merkez Yöneticilerimiz Aliağa'daydı

Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın Genel Sekreterimiz Ali Ufuk Yaşar, Genel Mali Sekreterimiz İbrahim Doğangül, Genel Yönetim Sekreterimiz Ahmet Kabaca Aliağa Şube Yöneticilerimizden oluşan bir heyet, dün (21 Kasım Çarşamba) Aliağa Şube İşyerlerini ziyaret etti.

Basın Servisi
22.11.2012

Star Rafinerisi 25 kişi sendikamıza üye oldu. Aliağa Şubesinde bir araya gelen üyeler noter huzurunda imzalarını attıktan sonra şube yönetimi ile sohbet ettiler. Şube Başkanı İsmail Doğan yeni üyelere; örgütlü olmanın gücünü anlattıktan sonra “sendikal haklara ve sendikanıza sahip çıkmalıyız, çünkü işçiler olarak biz gücümüzü örgütlü mücadeleden alıyoruz” dedi. 

Daha sonra Merkez yöneticilerimiz de Star Rafinerisi'nde yeni üye olan arkadaşlarımızla sohbet ettiler. Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın burada üyelerimize hitaben yaptığı konuşmada, Petrol-İş Sendikası'nın tarihinden, Star Rafinerisi'nin yapım sürecinden yapılacak sözleşmeler sonrasında yeni üyelerin elde edecekleri haklardan bahsetti. Petkim'den ayrı gibi gözükse de Star Rafinerisi'nin Petkim’in bir parçası olduğuna vurgu yapan Öztaşkın, Star Rafinerisi'nde Toplu Sözleşme imzalandıktan sonra Petkim çalışanları'nın yararlandığı toplu sözleşme haklarınının birçok kısmından, yapılacak sözleşme sonrasında Star Rafinerisi çalışanları'nında yararlanacağından bahsetti.

Çalışanlarla sohbet
Genel Merkez yöneticileri daha sonra Petkim, Tüpraş, Storopacak ve Saybolt işyeri yönetici ve temsilcileriyle, sohbet ederek işyeri sorunlarını görüştüler.

Temsilci ve yöneticilerle yapılan toplantıdan sonra Genel Merkez yöneticilerimiz şubemizin örgütlü olduğu Petkim, Tüpraş, Storopacak ve Saybolt işyerlerini ziyaret edip üniteleri tek tek dolaşarak çalışanlarla sohbet ettiler.  Tüpraş İzmir Rafineri Müdürü Şahin Çalbıyık, Petkim Genel Müdürü Hayati Öztürk ve Storopack İşyeri Müdürü Gökhan Yalçını da ziyaret ettiler. 

Merkez Yöneticilerimiz son olarak  sendikamıza yıllardır emek veren ve önemli bir hastalık geçiren eski sendika avukatı Süreyya Erdem'i  geçmiş olsun ziyaretinde bulundular.

Kaynak: Aliağa Şubesi