• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Genel Merkez Yönetiminden Aliağa Şube Ziyareti

Sendikamız Genel Merkez Yöneticilerinden Genel Başkan Süleyman Akyüz, Genel Sekreter Ahmet Baranlı, Genel Mali Sekreter Mehmet Kaya ile Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Niyazi Recepkethüda 26-27 Aralık tarihlerinde Aliağa Şubeyi ziyaret ettiler. İki gün süren ziyaret oldukça yoğun bir program dahilinde gerçekleşti.

27.12.2023

Merkez Yönetiminin ilk ziyareti 26 Aralık Salı günü Aliağa Şubeye oldu. Şube Konferans Salonunda Şube Yönetimi, temsilci ve üyelerin katılımıyla tanışma ve gündem değerlendirmesi yapıldı. Genel Merkez Yöneticilerimiz emek hareketinde öne çıkan gelişmeleri, 29. Olağan Genel Kurul sonrası yeni dönemin politika ve stratejilerini üyelerimizle değerlendirdiler. Şubede yapılan toplantı sonrası Genel Merkez ve Aliağa Şube Yönetiminden oluşan heyet sırasıyla TÜPRAŞ ve Star Rafineri işyerlerinde üyelerimizle bir araya geldiler, işyeri yönetimiyle toplantı yaptılar. Ziyarette TÜPRAŞ Rafineri Müdürü Arda Yıldırım’la da görüşme gerçekleştirildi. Üye ve temsilcilerimizin katıldığı toplantılarda hem tanışma hem de üyelerden gelen sorulara cevap verildi.

27 Aralık Çarşamba günü ise sabah saatlerinde Petkim işyeri temsilciliğinde üyelerimizle bir araya gelindi. Ardından Petkim Genel Müdürü (Rafineri ve Petrokimya İş Birimi Başkanı) Kanan Mirzayev’e hayırlı olsun ziyareti yapıldı, Petrol-İş ile Petkim arasındaki ikili ilişkiler ele alındı. Çarşamba gününün son programında ise Genel Merkez Yöneticilerimiz Aliağa Şube Temsilciler Kuruluna katıldılar. Kurulda yeni dönem sözleşme stratejileri, üyelerimizin işyerlerinde yaşadıkları sorunlar, enflasyon ve hayat pahalılığının emekçilere yansıması gibi birçok başlıkta fikir alışverişinde bulunuldu.