• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

ZONGULDAK'ta "EMEĞE SAYGI" MİTİNGİ

GMİS Taşeronlaşmaya Karşı ''Emeğe Saygı'' Mitingi Düzenledi

GMİS, yaşanan son kazanın ardından insanca çalışma koşulları ve insanca yaşam için eylem çağrısı yaparak taşeron uygulamalarına son verilmesi talebiyle 27 Ocak 2013 Pazar günü Zonguldak'ta “Emeğe Saygı” Mitingi düzenledi.

Basın Servisi
28.01.2013

GMİS, yaşanan son kazanın ardından insanca çalışma koşulları ve insanca yaşam için eylem çağrısı yaparak taşeron uygulamalarına son verilmesi talebiyle 27 Ocak 2013 Pazar günü Zonguldak'ta “Emeğe Saygı” Mitingi düzenlendi.

GMİS'in çağrısı üzerine İstasyon Caddesi'nde toplanan çok sayıda sendika, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti üyesi, maden işçileri ile öğrenciler, kent merkezinde bulunan Madenci Anıtı önündeki miting alanında toplandı. 


Mitinge, Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağında 7 Ocak'ta metan gazı püskürmesi sonucu taşeron firmada çalışan ve yaşamını yitiren 8 maden işçisinin mesai arkadaşları ve yakınları da katıldı.

Mitinge, Türk-İş ve DİSK'e bağlı sendikaların genel başkanları, genel başkan yardımcıları, şube başkanları ile çok sayıda sendika ve demokratik kitle örgütü katılarak, destek oldu.

Sendikamız adına Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın ve Genel Sekreterimiz Ali Ufuk Yaşar'ın da katıldığı mitinge, Petrol-İş Ankara Şubemiz, Bandırma Şubemiz, Kocaeli Şubemiz ile Düzce Örgütlenme Bürosu'na bağlı üyelerimiz de yoğun bir katılımla destek vermiştir.