• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

‘Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım’a büyük ilgi

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi Ayaktakımı Tiyatro Topluluğu’nun sahnelediği “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım” isimli tiyatro oyunu Aliağalıların büyük beğenisini kazandı.Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde önceki gece sahnelenen “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım” isimli oyunu izlemek üzere çok sayıda kişi salonu doldurdu. Geceye Tüpraş ve Petkim yöneticilerinin de aralarında olduğu yüzlerce kişi katıldı.

Basın Servisi
10.04.2012

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi Ayaktakımı Tiyatro Topluluğu’nun sahnelediği “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım” isimli tiyatro oyunu Aliağalıların büyük beğenisini kazandı.

Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde önceki gece sahnelenen “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım” isimli oyunu izlemek üzere çok sayıda kişi salonu doldurdu. Geceye Tüpraş ve Petkim yöneticilerinin de aralarında olduğu yüzlerce kişi katıldı
.
ÇAĞLAR ÖĞRETMENE İTHAF EDİLDİ

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi Ayaktakımı Tiyatro Topluluğu, sahnelediği tiyatro oyununu, Aliağa’nın yakından tanıdığı ve sevdiği, gözleri görmemesine rağmen mücadelesiyle örnek olan ve geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Türkçe Öğretmeni Çağlar Eskici’ye adadı.

Oyun sonunda sahneye çıkan Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı İsmail Doğan, Ayaktakımı Tiyatro Topluluğu’na teşekkür ederken, oyun yönetmeni Cihangir Turantaş’a bir plaket takdim etti. Petrol-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Murat Marangoz, dans hocası Yasemin Tüzün’e plaketini takdim ederken, Petrol-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Gani Gündoğdu da oyuna katkılarından dolayı Yılmaz Tüzün’e plaketini sundu. Oyun yönetmeni Cihangir Turantaş, Çağlar Eskici’nin annesi Saime Eskici’yi sahneye davet ederek bir çiçek takdim etti.

Tüpraş Rafineri Müdürü Şahin Çalbıyık da tiyatro grubuna çiçek takdim etti.

OYUNUN KONUSU

Haldun Taner’in yazdığı, Cihangir Turantaş’ın yönettiği tiyatro oyununun özgün müziklerini Cem İdiz, dansları da Yasemin Tüzün’e ait. Tiyatro oyununda, II. Meşrutiyet’ten 1960’ların sonuna değin bir zaman diliminde Cumhuriyet yakın tarihinde gerçekleşen toplumsal değişimleri Vicdani ve Efruz adlı iki karakterin yaşam hikâyeleri aracılığıyla anlatıyor.

İki çocukluk arkadaşı olan başkarakterlerden Vicdani, saf, iyi niyetli, dürüst ve uysal bir kişi iken Efruz köşe dönücü, iş bitirici, fırsatçı biridir. Oyunda, bu karakterler üzerinden devleti sömürenler ve devlete itaat edenler arasındaki dengesizliği anlatıyor.

Kaynak: Aliağa Şube
 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı