'Grev ülkenin itibarını zedeler'

İzmir Fuarı'nda görev alacak İZFAŞ işçilerinin grevi, Anayasa'nın "Grev hakkı iyi niyet kurallarına aykırı tarzda, toplum zararına ve milli serveti tahrip edecek şekilde kullanılamaz" maddesine dayandırılarak mahkemece durduruldu.

24.08.2011

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin en büyük ortağı olduğu İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Ticaret A.Ş (İZFAŞ) işçilerinin grevi "Milli servete zarar" ve "Ülkenin itibarını zedeleme" gerekçeleri öne sürülerek durduruldu. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) 16 gün sonra başlıyor.
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Sosyal-İş Sendikası üyesi olan İZFAŞ işçileri, yedi aylık toplu sözleşme görüşmeleri neticesinde bir sonuca varılamayınca grev kararı almıştı.
İşçiler adına görüştüğümüz sendika temsilcisi, bianet'e yaptığı açıklamada, "fuar primlerinden vazgeçmek istemedikleri için işverenle anlaşma sağlanamadığını "söyledi. Adını açıklamak istemeyen temsilci süreci şöyle anlattı: