• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Grevdeki Macaristan kimya işçilerini destekleyin

Dış İlişkiler
11.02.2014

IndustriALL Küresel Sendika, Macaristan Kimya İşçileri Federasyonu'nun (VDSZ) uluslararası dayanışma çağrısına katılıyor.
Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de faaliyet gösteren Birleşik Kimya İşletmeleri Limited Şirketi'nde (EVM) çalışan 100 işçi gecikmiş ücretlerinin ödenmesi talebiyle 3 Şubat'ta greve çıktı.
Kendisi ortalarda görünmeyen, işçilerle avukatları aracılığıyla görüşen işveren sendikanın görüşme girişimlerini reddediyor. Bu durum, işçiler arasında, EVM'nin borçlu olduğu ücretleri ödemeden işyerini başka bir yere taşıyacağı kaygısını yaratıyor.
Bu nedenle greve çıkan VDSZ üyesi işçiler şirketin değerli makineleri fabrikadan kaçırmaması için Budapeşte'deki işyerinde sürekli grev nöbeti tutuyor. Grevci işçiler işleri ve ücretleri için verdikleri mücadelede uluslararası dayanışmaya ihtiyaç duyuyorlar.
IndustriALL Genel Sekreteri Jyrki Raina, aynı zamanda IndustriALL Yönetim Kurulu yedek üyesi olan VDSZ Başkanı Tamás Székely'ye yazdığı mektupta şöyle dedi:
“EVM yönetiminden işçilerin gecikmiş ücretlerinin tamamını ödemesini ve uyuşmazlığa adil bir çözüm getirmek üzere sizlerle görüşmeye oturmasını talep ediyoruz. IndustriALL Küresel Sendika, şirket yönetiminin görüşmekten korkakça kaçmak yerine görüşme masasına oturmasını sağlamak için sizlere her tür yardıma hazırdır.”