• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

'Grevsiz toplu sözleşme olmaz’

‘Grevsiz toplu sözleşme, toplu sözleşmesiz sendika olmaz’ sloganıyla bir araya gelen KESK İstanbul Şubeler Platformu üyeleri Galatasaray Lisesi önünden Taksim tramvay durağına kadar meşaleli yürüyüş yaptı.

SOL HABER
12.10.2011

Taksim’de yapılan basın açıklamasını okuyan KESK İstanbul Şubeler Platformu dönem sözcüsü Ersoy Adıgüzel, AKP’nin 2001 yılında çıkarılan kamu emekçilerinin var olan haklarını gasp eden 4688 sayılı sendika yasasının arkasına sığınmaya devam ettiğini söyledi.

“4688 sayılı yasanın özüne dokunulmuyor”
4688 sayılı yasanın örgütlenme özgürlüğünü engellediğini ve toplu görüşme denilen bir ucubeyi kamu emekçilerine dayattığını vurgulayan Adıgüzel şöyle konuştu: “AKP 2010 referandumunda kamu emekçilerine toplu sözleşme getireceğini söyleyerek oy toplamaya çalıştı. Referandumun üzerinden tam 1 yıl geçti. Ancak bu düzenleme toplu görüşme yasasının aynen devamıdır ve emekçilerinin beklentilerini karşılamaktan uzaktır. 4688 sayılı yasanın özüne dokunmadan ufak tefek değişiklikler yapılmıştır.”

devamı için:

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı