• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Gübretaş'ta grev ilanı asıldı

01.01.2009 tarihinde başlayan Gübretaş toplu iş sözleşmesi görüşmeleri 18.06.2009 tarihi itibariyle grev ilanı aşamasına geldi.

18.06.2009

08.00 vardiyası çalışanları fabrika kapısına gelmeden servislerden inerek Şube Başkanımız Ali Ufuk Yaşar, İdari Sekreter Salih Efe, Mali Sekreter Tekin Kara ve temsilcilerle beraber çeşitli sloganlar eşliğinde yemekhane önüne kadar geldiler. Burada toplanan fabrika çalışanlarına Şube Başkanı Ali Ufuk Yaşar "Krizin sorumlusu işçi değildir. Geçmişteki kazanılmış haklardan vermek adına fedakarlık bugün işverendedir. Grev bir amaç değildir ama bu araç en iyi şekilde de kullanılacaktır. 0 zam kesinlikle kabul edilemez" dedi. Hükümetin kıdem tazminatlarının fona devri ile alakalı yapılan açıklamalarını da eleştirerek bunun genel grev kararı olacağını söyledi.

Konuşması Gübretaş çalışanları tarafından coşkuyla alkışlanan Yaşar daha sonra beraberindeki İdari Sekreter Salih Efe, Mali Sekreter Tekin Kara, Şube Yönetim Kurul Üyesi Recep Kurt, işyeri Baştemsilcisi Cengiz Karagöz Temsilci Şeref Yaşar ve çalışanlar ile işyeri ilan tahtasına grev ilanını astı.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı