• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Güney Amerika’lı konuklar Aliağa’da

İstanbul’da düzenlenen 'Söz Alınterinin Kurultayı'na katılan yabancı konuklar bugün Aliağa’daydı. Brezilya Topraksız Köylü Hareketi (MTS) Temsilcisi, Colombia Petrol İşçileri Sendikası (USO) Uluslararası İlişkiler Temsilcisi ve Arjantin İşsiz İşçiler Hareketi Temsilcisi şubemizi ziyarete geldiler.
16.03.2006

İstanbul’da düzenlenen “Söz Alınterinin Kurultayı”na katılan yabancı konuklar bugün Aliağa’daydı.Brezilya Topraksız Köylü Hareketi (MTS) Temsilcisi Alipio FREİRE, Colombia Petrol İşçileri Sendikası (USO) Uluslararası İlişkiler Temsilcisi Freddy Pulecio PEREZ ve Arjantin İşsiz İşçiler Hareketi Temsilcisi Tomas ELİASCHEV Şubemizi ziyarete geldiler. Saat 11.00’de yapılan basın toplantısında ortak görüş şu idi: “Dünyayı kasıp kavuran, işsizliği, açlığı, yoksulluğu artıran ve politikalarının yaşama geçirilebilmesi için savaşlar çıkarmaktan, ülkeleri işgal edip binlerce insanı katletmekten bile çekinmeyen düşmanımız aynıdır: ABD ve emperyalist yandaşları! Siz orada biz burada tek tek verdiğimiz mücadeleleri birleştirmek ve direnişi küreselleştirmekten başka çaremiz yok. Kurtulmak yok tek başına; ya hep beraber hiç birimiz.” Konuklarla birlikte Petkim ve Rafineri işyerleri gezildi. İşçi arkadaşlarımızla sohbet eden konuklar, Aliağa’dan ülkelerine sıcak dostluk ve dayanışma duyguları ile ayrıldıklarını, belirttiler.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı