• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Çankırı Şube 1. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

HALİL İBRAHİM TOPCU ŞUBE BAŞKANI OLDU

Sendikamız Çankırı Şubesi 1. Olağan Kurucu Genel Kurulu, 19 Şubat Cumartesi Günü, Çankırı’da gerçekleştirildi. Genel Kurul'da yapılan seçim sonuçlarına göre Halil İbrahim Topcu Şube Başkanı olurken, Şube Başkan Yardımcıları Murat Danacı ve Ayhan Bostancı (Mali) oldu.

23.02.2022

Sendikamız Çankırı Şubesinin 1. Olağan Genel Kurulu 19 Şubat Cumartesi günü, Çankırı/Koç Otel’de yapıldı.

Çankırı Şubemizin 1. Olağan Genel Kurulun’da Petrol-İş Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, Denetim Kurulu üyeleri, Disiplin Kurulu üyeleri, şube başkanları, şube yöneticileri ve Çankırı Şube kapsamında örgütlü temsilci ve üyelerimiz yer aldı.

Genel Kurulu yönetmek üzere Divan Başkanlığına Genel Sekreterimiz Salih Akduman, Divan Üyeliklerine ise Bursa Şube Başkanımız Ersin Birgül, Gebze Şube Başkanımız Eyüp Akdemir, Manisa Şube Başkanımız Emrah Yunus Saruhan ve Kırıkkale Şube Başkanımız Murat Kaya seçildi. Divan’ın oluşmasının ardından Saygı Duruşu’na geçildi ve akabinde İstiklal Marşı okundu.  

Genel Başkanımız Süleyman Akyüz Genel Kurul’a katılanları selamladıktan sonra yaptığı konuşmasında, her geçen gün büyüyen ve örgütlülüğünü güçlendiren Petrol-İş Sendikasının 18. Şubesinin Genel Kurulunu yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ardından, Türkiye ve emek gündemi üzerine ayrıntılı değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasına ekonomide yaşanan sıkıntılara değinerek başlayan Genel Başkan, asgari ücrete yapılan zammın işçinin cebine girmeden eridiğini belirtti. Özellikle elektrik ve doğalgaza yapılan zamlar nedeniyle emekçinin ay sonunu zor getirdiğini dile getiren Akyüz, yeni düzenlemelerin acilen yapılması gerektiğini vurguladı. Asgari ücret artışının bir kısmının, vergi istisnasının getirilmesiyle sağlandığını, vergi istisnasının olmaması durumunda gerçekleşecek olan artışın %35-40 bandında olacağını belirten Genel Başkan, AGİ’nin kaldırılması ile bu istisnanın da işçi için getirisinin düşürüldüğünün altını çizdi.

Yoksulluk sınırının 13 bin TL’yi geçtiğini belirterek, “Enflasyondaki artış ve enerji faturalarına getirilen zamlar nedeniyle işçilere verilen asgari ücret artışı şimdiden erimiş, alım gücü düşmüştür” dedi. Sumitomo lastik fabrikasının Çankırı için önemli bir yatırım olduğunu da aktaran Akyüz, “Bunu yaşatmak ve geliştirmek için hepimize görev düşüyor. Burası gelişir ve büyürse Çankırı’ya katma değer katarsınız” dedi.

Genel Başkanımız Süleyman Akyüz konuşmasını, Çankırı Şube kongresinin, üyelerimize,  Petrol-İş’e ve işçi sınıfına hayırlı olmasını dileyerek sonlandırdı.

Yapılan konuşmaların ardından seçime geçildi. Genel Kurul’da yapılan seçim sonuçlarına göre Şube Başkanlığına Halil İbrahim Topcu, Şube Başkan Yardımcılıklarına Murat Danacı, Ayhan Bostancı(Mali); Yönetim Kurulu Üyeliklerine ise Fatih Uçar ve Emrullah Ayrancı seçildi. Şube Denetim Kurulu Ahmet Kaytez, Murat Karaman ve Bayram Dönmez’den, Disiplin Kurulu ise Salih Armağan, Hamza Akbıyık ve Sezer Kütük’ten oluştu.