Hey Tekstil işçilerinden Petrol-İş'e teşekkür

24.02.2012

Alacakları için direnen Hey Tekstil işçilerine destek ziyaretleri devam ediyor. Demokrasi İçin Hukukçular Platformu dün direnişteki işçileri ziyaret etti.  Öte yandan Petrol-İş Sendikası daha önce oluşturduğunu duyurduğu mali bütçeyi direniş komitesine ulaştırdı. İşçiler Petrol-İş’e teşekkür etti.

Demokrasi İçin Hukukçular Platformu adına açıklama yapan Avukat Ahmet Ergin, Hey Tekstil işçilerinin fiilen ve hukuken yanlarında olduklarını söyledi. Ergin, yaptığı açıklamada hükümeti eleştirerek “Gelişen dünyada söz sahibi olan Türkiye söylemi eşlinde her yıl dolar milyarderi sayısını arttırmakla övünen hükümet ve yönetenler, hakim medya; kışın ortasında, bir kalemde kapı dışarı edilen açlığa mahkum edilen işsizler ordusuna katılan yüzlerce işçiyi görmüyor ve duymuyor. Patronlara ödül veren TBMM sıra işçilere gelince kılını kıpırdatmıyor” diye konuştu.

Ergin, Hey Tekstil’de yaşanan hak gaspının ülkenin birçok yerinde yaşandığını, her gün işçilerin gruplar halinde alacakları için direnmek zorunda kaldığını söyledi.

Dava açmanın önünü tıkayan gider avansını da eleştiren Ergin, “İşçilerin haklarını hukuksal yollarla talep etmesini zorlaştırmak ve engellemek amacıyla gider avansı adı altında sadece dava açmak için en az 500 TL ödenmek zorunda. Hey Tekstil işçilerini uzun dava süreçleriyle bu alanda da yıldırmak isteyecekler. Ancak tüm zorlukların üstesinden hep beraber gelebileceğimize inanıyoruz. Bu nedenle gerek fiilen gerekse hukuksal olarak Hey Tekstil işçilerinin yanındayız” dedi.

ORTAKLAR İŞÇİLERİ DUYMADI

Avukatların ziyaretinin ardından direnişteki işçiler, Hey Tekstil’in iş ortağı olan LıFung Fabrikası önünde eylem yaptı. Burada bir açıklama yapan işçiler, “Patronumuz Süreyya Bektaş’ın burada topantıda olduğuna dair bilgi aldık. 14 gündür fabrika önünde bekliyoruz. Bizler Süreyya Bektaş ile LıFung Firmasının iş ilişkilerinin devam ettiğini biliyoruz. Yıllarca gece gündüz uyumadan sizlere iş yaptık sesimizin duyulmasını ve Süreyya Bektaş’ın buraya gelip bir açıklama yapmasını istiyoruz” dedi.

Firma yetkilileriyle görüşme talep eden işçiler eylemlerinin devam etmesi üzerine içeri alındı. LıFung yetkilileriyle firma bahçesinde görüşen işçiler, sorunlarını ve taleplerini anlattı ancak işçiler firma yetkililerinden “Bizim Süreyya Bektaş’la bir ilgimiz yok dolayısıyla size yardımcı olamayız” cevabı aldı.

Süreyya Bektaş’ ın içeride toplantı yaptığını belirten işçiler “Bizi firma yetkilileri içeriye sokmadı. Bahçede iki üç cümleyle geçiştirmeye çalıştılar oysa valilikle, kaymakamlıkla, belediyeyle makamlarında görüştük, bu kurumlar bize ‘Hey Tekstil LıFung firmasıyla ortak, oradan paralarını alamamışlardır alınca verirler’ diyorlardı. Onlarsa ‘bizim ilişkimiz yok’ diyor, koskoca valilik yalan mı söylüyor?’’ diyerek tepki gösterdi.

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...