Tüpraş işçisi yine uyardı:

'Hukuk herkese lazımdır'

Danıştay İ. D. Kurulu’nun yürütmeyi durdurma kararı verdiği Tüpraş ihalesinde, kararın bir an önce uygulanmasını isteyen Petrol-İş üyesi işçiler bu sabah İzmir Rafinerisi önünde toplanarak eylem yaptı.
28.02.2006

Danıştay İ. D. Kurulu’nun yürütmeyi durdurma kararı verdiği Tüpraş ihalesinde, kararın bir an önce uygulanmasını isteyen Petrol-İş üyesi işçiler bu sabah eylem yaptı. İşe gelen işçiler İzmir Rafinerisi önünde toplandılar. Burada işçilere hitaben bir konuşma yapan Şube Başkanı İbrahim Doğangül; “ÖİB Başkanı Metin Kilci ‘Kararı uygulayacağız ama, nasıl bilmiyorum’ diyor. Hatta yurtdışından hukukçulara soracağını belirtiyor. Nereye sorarsa sorsun, ama bizim sabrımızı taşırmadanTüpraş’ı gerçek sahiplerine, aldıkları gibi geri versinler. Petrol-İş Sendikası bütün üyeleri ile bu ülkenin vicdanı olarak davranmaya kararlıdır. Bu kararı uygulama görevi ÖİB’nin yani hükümetindir. Eğer buradan duymuyorlarsa sesimizi, kulaklarının dibine kadar gidip oradan sesleniriz. Kararı uygulatmak için meşru, demokratik her türlü gücü ortaya koymaktan çekinmeyiz. Hem unutmasınlar, hukuk herkese lazımdır. Bugün, ‘mahkeme kararlarını uygulayamıyorum, yani hukuku çiğniyorum’ derseniz, bunun sonuçlarına da katlanırsınız. Bugün tartışılması gereken Tüpraş niçin mutlaka satılmak istenmektedir, bu satış kimin içindir? Bunu tartışmak gerekiyor. Kamu kaynaklarının ve zenginliklerinin, toplumun yararına nasıl kullanılabileceği; bu kaynakların kimin denetiminde olması gerektiğidir. Gelin artık bunları tartışalım” diye konuştu.Konuşmanın ardından işçiler saat 09.30 civarında eylemi sona erdirerek işlerinin başına döndüler.