• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

'Hukuksuzluğa ve adaletsizliğe karşı direneceğiz'

17.08.2011

DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, Devrimci Sağlık İşçileri Sendikasına (Dev Sağlık-İş) üye bir grubun Samsun Gazi Devlet Hastanesinde saldırıya uğradığını savunarak, ''Hukuksuzluğa ve adaletsizliğe karşı direneceğiz'' dedi.
Görgün, yaptığı yazılı açıklamada, Samsun Gazi Devlet Hastanesinde haksızlığa, keyfiyete, hukuksuzluğa karşı işlerine geri dönmek için 202 gündür direnişte olan sendika üyelerine yönelik yine bir saldırının gerçekleştiğini öne sürdü.
Görgün, şunları kaydetti:
''Hastane önünde aylardır işlerine geri dönebilmek için direnen üyelerimizin hiçbir yasal engel olmamasına rağmen çadır kurmasına izin vermeyen hastane yönetiminin yasakçı anlayışına ve sürekli olarak özel güvenlik ile polis saldırısına maruz kalan üyelerimize yeni bir saldırı daha yapıldı. Önce özel güvenlik mensupları üyelerimize saldırdı. Bazı üyelerimiz ciddi oranda darp edildi. Ardından da polis 4 işçiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan üyelerimiz şu an itibariyle serbest. İşçilerin çadırını parçalayan güvenlikçilerin ardından polis, çadıra 'suç unsuru' muamelesi yapıp el koydu. Taşeronlaştırma ve özelleştirmelerde adaletsizliğin ve hukuksuzluğun alabildiğine artmasıyla emeğinin karşılığını ve haklarını isteyen çalışanlara karşı topyekun saldırıların gerçekleşmesi bir tesadüf değildir. Çünkü onlar vahşi bir çalışma yaşamını politikalarının temeli haline getirerek çalışanlara güvencesizliği, örgütsüzlüğü ve sefaleti mubah görmektedirler.''
Yapılan saldırıları kınadıklarını belirten Görgün, açıklamada ''Hukuksuzluğa ve adaletsizliğe karşı direneceğiz'' ifadesini kullandı.