Öztaşkın: 20 maddede anlaşamadık

Hükümetle görüşmeler tıkanabilir

Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Türk-İş ile Hükümet arasında sürmekte olan toplu iş sözleşmelerinde 20 maddede anlaşamadıklarını kaydetti.

18.08.2011

Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Türk-İş ile Hükümet arasında sürmekte olan toplu iş sözleşmesi görüşmeleriyle ilgili olarak, ''Son çerçeve protokolünü imzaladık. Ancak 20 maddede anlaşma sağlayamadık'' dedi.
Öztaşkın, Eti Maden İşletmeleri Bandırma Bor ve Asit Fabrikası'nda çalışan işçilere, Türk-İş ile Hükümet arasında sürmekte olan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri hakkında bilgi verdi. Görüşmelerde son çerçeve protokolünü imzaladıklarını söyleyen Öztaşkın, ''Ancak 20 maddede anlaşma sağlayamadık'' diye konuştu.
Vardiya zamlarımızın arttırılması, eski-yeni işçiler arasındaki ücret dengesizliğinin ortadan kaldırılması gibi konularda henüz anlaşma sağlanamadığını açıklayan Öztaşkın, şunları söyledi:
''Aslında bu haklı taleplerimizi herkes yerinde gördüğü halde lehimize atılan bir adım yok. Her şey siyaset kurumunda tıkanıyor. Bu haklarımızı elde etmek için toplu iş görüşmelerini sürdürüyoruz. Anlaşmazlık durumunda, arabulucunun ardından, 60 gün içinde grev kararı da alabiliriz. Bu kararı almamız ise eylül ayı sonu veya ekim ayı başını bulur. Artık, 10 yıldan beri süregelen bu sorunlarımızı çözmek istiyoruz. Sizleri, birlik ve beraberlik içinde haklarınızın alınması mücadelesine katkı vermeye çağırıyoruz.''