• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

İGSAŞ'da 217 işçinin işe iade davasını kazandık!

16 NİSAN'DA YAPILAN İGSAŞ GECESİNDE DUYGULU ANLAR YAŞANDI217 işçinin işe iade davasını kazandık!Sendikamız Petrol-İş, İGSAŞ'tan 2006 yılı Aralık ayında işten çıkarılan 217 üyemizin işe iade davasını kazandı. Dava sonuçlarının duyurulması için ve önümüzdeki süreçte izlenecek politikalarla ilgili olarak İGSAŞ'tan çıkarılan üyelerimizle 16 Nisan'da Otel Asya'da bir toplantı yapıldı. Kocaeli şubemiz tarafından organize edilen toplantıda İGSAŞ direnişi için hazırlanan “Teslim Olmayanlar” adlı film de gösterildi.
16.04.2008

16 NİSAN'DA YAPILAN İGSAŞ GECESİNDE DUYGULU ANLAR YAŞANDI217 işçinin işe iade davasını kazandık!Sendikamız Petrol-İş, İGSAŞ'tan 2006 yılı Aralık ayında işten çıkarılan 217 üyemizin işe iade davasını kazandı. Dava sonuçlarının duyurulması için ve önümüzdeki süreçte izlenecek politikalarla ilgili olarak İGSAŞ'tan çıkarılan üyelerimizle 16 Nisan'da Otel Asya'da bir toplantı yapıldı. Kocaeli şubemiz tarafından organize edilen toplantıda İGSAŞ direnişi için hazırlanan “Teslim Olmayanlar” adlı film de gösterildi. İgsaş çalışanlarının direniş hatıralarını canlandıran toplantıda duygusal bir atmosfer oluştu. Gösterimden sonra Şube Başkanı Ali Ufuk Yaşar yaptığı konuşmada, "Petrol-İş Sendikası'nın, İgsaş'ın özelleştirme sürecinden direniş dönemine, direniş döneminden hukuki sürece kadar meseleyi sahiplendiğini söyledi. Yaşar şöyle konuştu:“Bugün açılan davaların İgsaşlılar lehinde sonuçlanmasında bu sahip çıkış açıkça görülmektedir. Petrol-İş Sendikası'nın üyeleri ile olan ilişkisi aidat-üye ilişkisi olmanın çok ötesinde, sınıf dayanışması temeline dayanan bir ilişkidir. Bundan sonra da İgsaş çalışanlarının 4-C konusunda sürdürdükleri mücadelenin aynı kararlılıkla takipçisi olacağız.”Daha sonra Avukat Murat Özveri, davalarla ilgili olarak süreci en başından gelinen son noktaya kadar anlattı. Toplantı İgsaşlıların sorularının cevaplandırılmasıyla son buldu.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı