• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

İLK FSRU GEMİMİZ ERTUĞRUL GAZİ TÜRKİYE'DE

28.04.2021

Ülkemizin enerji arz güvenliğini teminat altına almak ve milletimizi ucuz ve güvenli enerji ile buluşturmak için faaliyetlerini aralıksız sürdüren BOTAŞ, ülkemize kazandırdığı enerji yatırımlarına bir yenisini daha ekledi.

Milli Enerji ve Maden Politikası doğrultusunda BOTAŞ tarafından gerçekleştirilen en büyük yatırımlardan biri olan ve Türk Uluslararası Gemi Sicili'ne kayıtlı ilk FSRU  (Yüzer LNG Depolama ve Gazlaştırma) gemisi Ertuğrul Gazi, 30 gün süren seyrini tamamlayarak Türk karasularına giriş yaptı ve sertifikasyon işlemlerinin ardından Hatay ili Dörtyol ilçesinde bulunan limana demirledi.

Doğal Gaz Arz Güvenliğine Dev Katkı

BOTAŞ tarafından inşa ettirilen Ertuğrul Gazi FSRU Gemisi, test işlemlerinin ardından işletmeye alınarak ülkemizin doğal gaz arz güvenliğine büyük katkı sağlayacak.

295 metre uzunluğa, 46 metre genişliğe ve 63 metre yüksekliğe sahip Türkiye'nin ilk FSRU Gemisi "Ertuğrul Gazi", yaklaşık 108 milyon Sm3 doğal gaza eşdeğer olan 170 bin m3 LNG depolama  ve günlük 28 milyon Sm3 gazlaştırma kapasitesi ile ülkemizin kesintisiz enerjiye ulaşmasında önemli bir paya sahip olacaktır.

Ülkemiz için Ucuz ve Güvenli Enerji

Ertuğrul Gazi FSRU gemisi ile boru hatlarına bağlı kalmadan farklı kaynak ülke ya da spot piyasalar aracılığıyla doğal gaz tedariki sağlanarak milletimiz ucuz ve güvenli enerji ile buluşturulacaktır.

Ülkemizin enerji arz güvenliği alanındaki atılımlarının sonuncusu ve en önemli nişanelerinden biri olan Ertuğrul Gazi FSRU Gemisi ile birlikte ülkemize kesintisiz/kısıntısız enerji arzı sağlanması sürdürülecek ve Türkiye doğal gaz depolama ve FSRU yatırımlarıyla enerjide merkez ülke olma hedefine bir adım daha yaklaşacaktır.