• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

IndustriAll Avrupa Sendikası Yönetim Kurulu toplandı

Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar, 12-13 Aralık 2017 tarihlerinde Belçika’nın Elewijt kentinde gerçekleşen IndustriAll Avrupa Sendikası Yönetim Kurulu toplantısına katıldı.

14.12.2017

IndustriAll Avrupa Sendikası Yönetim Kurulu 12-13 Aralık 2017 tarihlerinde Belçika’nın Elewijt kentinde yapıldı.

Toplantıya Avrupa’da metal, petrol, kimya, lastik, ilaç, tekstik gibi sektörerde faaliyet yürüten sendikaların başkanlarından oluşan IndustriAll Avrupa Sendikası yönetim kurulu üyeleri katıldı. Ayrıca Avrupa Sendikalar Konfederasyonu Konfederal Sekreteri Esther Lynch ve IndustriALL Küresel Sendika Genel Sekreter Yardımcısı Atle Hoie de toplantıya katılanlar arasındaydı.

Sendikamız Petrol-İş’ten toplantıya Petrol-İş Genel Başkanı ve IndustriAll Avrupa Sendikası Yönetim Kurulu üyesi Ali Ufuk Yaşar ve Petrol-İş Uluslararası İlişkiler Uzmanı Rıza Köse katıldı.

Toplantı, geçen yönetim kurulu tutanaklarının onaylanması ile açıldı. Daha sonra Avrupa Sendikalar Konfederasyonu Konfederal Sekreteri Ester Lynch “Sosyal Hakların Avrupa Ayağı” ve “Ücret Artış Kampanyası” konusundaki sunumunu yaptı. Sonrasında IndustriAll Avruapa Genel Sekreteri Luc Triangle IndustriAll Avrupa Sendikasının Haziran-Aralık 2017 dönem faaliyetlerini sunudu.

Avrupa’da toplu sözleşmeler ve sosyal politikalar iki gün boyunca uzun tartışılan konulardandı. Ertesinde ise sendikaların güçlendirilmesi ve Avrupa sanayi politikası, İngitere’nin Avrupa Birliği’nden çıkışı, Avrupa kökenli çokuluslu şirketlerin politikları ve ücretler tartışıldı.

Şirket politikları ve ücretler hakkında bir konuşma yapan Petrol-İş Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşar “Küresel sermayenin düşük ücretli işçilik sebebiyle yatırım yaptığı ülkelerdeki sendikal hareketle Avrupa sendikal hareketinin dayanışma içerinde olması gerektiğini” vurguladı. Yaşar: “Bu ülkelerdeki farklı ücret politikalarına karşı önlem alınmadığı takdirde Avrupa sendikal hareketi için de deniz bitecektir” dedi.

Daha sonra bölgesel raporlar sunuldu. Eşit Fırsatlar Çalışma Grubu, Beyaz Yakalılar Çalışma Grubu ve Gençlik Çalışma Grubunun raporlarından sonra metal, kimya, elektrik, kağıt ve havacılık sektörlerinde sosyal diyalog çalışmaları sunuldu.

Küresel Sendikal Çalışma başlığında konuşan IndustriALL Küresel Genel Sekreter Yardımcısı Atle Hoie IndustriALL Küresel Sendika ile IndustriAll Avrupa Sendikasının ortak çalışmalarına değindi.

Daha sonra örgütsel ve mali konular sunularak toplantı sonlandırıldı.