• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

IndustriAll Avrupa Sendikası Yönetim Kurulu yapıldı

IndustriAll Avrupa Sendikası Yönetim Kurulu 16-17 Mayıs 2019 tarhilerinde Belçika’nın Brüksel kentinde yapıldı. Toplantıya Avrupa’nın bir çok ülkesinden 150 civarında delege katıldı.

17.05.2019

Toplantıya Petrol-İş Genel Başkanı ve IndustriALL Avrupa Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ufuk Yaşar ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Rıza Köse katıldı. 

Topantıda bir önceki Yönetim Kurulu tutanaklarının onaylanmasından sonra 26 Mayıs’taki Avrupa Meclisi seçimleri konusunda sendikaların tutumları tartışıldı.

Bu konuda Söz alan sendikalar seçimlerle ilgili politikalarını açıkladı. Bir yöntem olarak sendikalar, siyasi partilerin işçilere ve sendikalara yönelik vaatlerini sendikaların websitelerinde ve diğer yayın organlarında yayımlayarak üyelerini kimlere oy verecekleri ve kimlere oy vermeyecekleri konusunda bilinçlendirdiklerinin altını çizdiler.

Yine 21-24 Mayıs’ta Avusturya’nın Viyana kentinde yapılacak Avrupa Sendikalar Konfederasyonu’nun 14. Kongresinde IndustriALL temsiliyeti ve hangi konuların gündeme getirileceği bir diğer tartışma başlığıydı.

Yönetim Kurulunun ilerleyen oturumlarında Sekretarya raporu sunuldu, Avrupa Birliği 2050 İklim Eylem Planı görüşüldü. Yönetim Kurulu yine geçen yıl Aralık ayında Slovakya’nın Bratislava kentinde yapılan Toplu Sözleşme Konferansını değerlendirdi.

Sendikaların güçlendirilmesi, sanayi politikasının geleceği, şirket politikaları, IndustriALL Avrupa Sendikasının gelecek yıl yapılması planlanan Kongresi tartışılan diğer konular arasındaydı. Toplantı mali konuların görüşülmesinin ardından sona erdi.