• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

IndustriALL Küresel Sendika Unifor'u selamlıyor

Unifor: IndustriALL üyesi CAW ve CEP'in güçlerini birleştirmesiyle Kanada işçileri güçlü ve yeni bir sendikaya kavuşuyor.

07.06.2013

Kanada Oto İşçileri Sendikası (CAW) ile İletişim, Enerji ve Kâğıt İşçileri Sendikası'nın (CEP) kurmakta olduğu yeni Kanada sendikası Unifor adını alıyor.  30 Mayıs'ta 200 dolayında yöneticinin, üyenin ve sivil toplum temsilcisinin katıldığı basın toplantısında yeni sendikanın ismi ve logosu açıklandı. 

CAW Başkanı Ken Lewenza, “Unifor, 20 küsur farklı sektörde 800 yerel sendika/şube ile 2.000 toplu pazarlık biriminden oluşacak ve ülkedeki emekçi halkın değişime yönelik sesi ve gücü olacağımızı göstermek için buradayız” dedi. 

CEP Başkanı Dave Coles ise şöyle dedi: “Bugün Kanada'da ekonominin her sektöründe ve toplumun her kesiminde emekçi halk için mücadele verecek yeni sendikamız Unifor'u tanıtmaktan onur duyuyoruz. Unifor genç işçilerin, kısmi zamanlı çalışanları, sözleşmeli işçileri ve diğer güvencesiz işçileri bir araya getirmek için mücadele verenlerin sendikası olacak. Herkesin sendikası olacak.”

Unifor Kanada anlamlı, dinamik ve yeni bir örgüt olarak iki sendikanın özlemlerini, birleşik, güçlü, modern, ileriye yönelik olmayı simgeleyen bir isim olarak seçildi.
CEP Mali SekreteriGaétan Ménard, “Bu yeni sendika hareketimizi ileriye, yeni bir eylem çağına götürecektir” dedi.

CAW Mali Sekreteri Peter Kennedy ise yeni sendika için atılan adımı şöyle yorumladı: “Bu her iki sendika ve Kanada sendikal hareketi açısından tarihi bir andır, Kanada'nın en büyük özel sektör sendikasını kurma yönünde somut bir adımdır. 300.000'in üzerinde üyeyi temsil edeceğiz ve çok daha fazla işçiyi temsil etmek üzere büyümeyi planlıyoruz.”

Unifor'un Kuruluş Kongresi 31 Ağustos-1 Eylül günlerinde Toronto'da yapılacak.

Kaynak: IndustriALL Küresel Sendika