• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

INDUSTRIALL'DAN FLORMAR'A DESTEK

Flormar Direnişi'nin 227. günü zorlu koşullara inat coşkuyla sürerken, Genel Merkez Yöneticilerimiz ve IndustriALL Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Özkan direniş alanını ziyaret etti.

28.12.2018

Sendikalaştıkları için işten atılan ve tüm zorlu koşullara rağmen 227 gündür mücadelelerini kararlılıkla sürdüren Flormar emekçilerine destek ve dayanışma ziyaretleri devam ediyor. 27 Aralık Perşembe günü Genel Merkez Yöneticilerimizden Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar, Genel Sekreterimiz Ahmet Kabaca, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Mustafa Mesut Tekik ile  IndustriALL Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Özkan direniş alanını ziyaret etti. Ziyaretçileri Gebze Şube Başkanımız Süleyman Akyüz, Şube Başkan Yardımcılarımız Eyüp Akdemir ve Şivan Kırmızıçiçek ile Gebze Şubemize bağlı bazı işyerlerinden temsilciler ve Flormar direnişçileri sloganlarla karşıladı. Dayanışma sloganlarının ardından Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar ve IndustriALL Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Özkan Flormar emekçilerine hitaben birer konuşma yaptılar.

Genel Başkan konuşmasına direnen Flormar işçileri ve Flormar direnişinin başladığı günden bugüne verdiği destek sebebiyle IndustriALL Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Özkan'a teşekkürlerini sunarak başladı. Genel Başkan Yaşar, IndustriALL Küresel Sendikanın manevi desteklerinin yanısıra bu ziyaretlerinde maddi dayanışmalarını da sunmalarının Flormar emekçileri ve Petrol-İş için çok anlamlı olduğunu yine Tekno Kauçuk temsilcileri ve insan kaynakları müdürünün de direniş alanına gelerek Flormar emekçileri ile dayanışma göstermelerinin kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Konuşmasının devamında Genel Başkan, Flormar'ın direnişinin 227 gündür devam etmesinin çok önemli olduğunu ve Petrol-İş'in hiçbir şekilde bu mücadeleden yılmayacağını belirtti. Petrol-İş'in Flormar ve birçok direnişi başarıyla sonuçlanadırabilmesi için yaptığı onlarca girişime rağmen mevcut yasalar sebebiyle hukuki sürece müdahale etmenin imkansız olduğunu belirten Yaşar, bu sürecin de işverenler tarafından suistimal edildiğine değinerek konuşmasını sonlandırdı.

Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar'ın ardından Kemal Özkan söz alarak Flormar direnişçilerine seslendi. Kemal Özkan, “En son geldiğimde 87. gündü şimdi 227. güne ulaştınız. Bizi test ediyorlar.  Ancak bilmiyorlar, bizleri sıcakla, soğukla, açlıkla, zorla, polisle terbiye edemezler. Biz buradayız, çünkü bizim sermayemiz umudumuz, bizim sermayemiz direnme inancımız.” diyerek konuşmasına başladı. Konuşmasının devamında, direnen emekçilerin inancı, umudu olmadan bu mücadelenein yürütülemeyeceğini söyleyen Özkan, Flormar'da devam eden sürecin hem işveren açısından, hem de mevcut yasalar bakımından utanç verici olduğunu belirtti. Başta Fransa olmak üzere birçok yerde Yves Roche şirketinin protesto edildiğini ve protestolara devam da edileceğini belirten Özkan, yeni yılla birlikte şirketin ana sahiplerini hedef alan kampanyaların organize edileceğini ve bütün dünyada bir utanç kampanyasını başlatıp, yaygınlaştılacağının altını çizdi. Türkiye açısından da önümüzdeki üç ayın çok belirleyici olacağını belirten Özkan, bu süreçte Petrol-İş Genel Merkez Yöneticileri ve Şube Yöneticilerinin özellikle siyasi süreci iyi yönetmelerinin çok önemli olacağına vurgu yaptı. Kemal Özkan konuşmasının sonunda birliğin ve dayanışma gücünün muhafaza edilebilmesinin  çok önemli olduğunu, her ne şekilde olursa olsun Petrol-İş bayrağının Flormar işyerinde dalgalanacağını belirterek konuşmasını sonlandırdı.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı