• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Irak'ta petrol işçileri eylemde

04.03.2013

Irak'ta “Halkın petrolü halk için değil, hırsızlar için” sloganını atan yüzlerce işçi 19 Şubat 2013 günü South Oil Company adlı şirketi protesto etti ve konut, sürekli iş ve geciken sosyal yardımların ödenmesini talep etti.

13 Şubat'ta yapılan benzer bir eylemin devamı olan protesto hareketi, IndustriALL Küresel Sendika üyesi Irak Petrol Sendikaları Federasyonu'nun (IFOU) da dahil olduğu Petrol İşçilerini Savunma Komitesi tarafından örgütlendi. 

Kuzey ve güney al-Ramlia, al-Berjesia, Gharb al-Karna ve Bab al-Zubair petrol alanlarında çalışan işçiler Basra'daki South Oil Company'nin ana kapısının önünde toplandılar, yolsuzluklara bulaşmış personelin ve şirket müdürünün görevden alınmasını istediler.

İşçiler 2010, 2011 ve 2012 yıllarına ilişkin sosyal yardım alacaklarının ödenmesi, konut hakkı, sürekli iş sözleşmeleri ve şirketteki yolsuzluklara son verilmesi konularını şirket yönetimiyle görüşmek üzere toplantı talep ettiler.

Irak petrolünün yüzde 80'inden fazlasını üreten South Oil Company (SOC), Irak'ın güneyindeki petrolden sorumlu ulusal bir şirket.
Şirket müdürü protestocularla görüşmeyi şimdiye kadar reddettiği için, işçiler gündemdeki sorunları şimdi şirket yönetimi ve hükümetle görüşmek istiyorlar.  Protesto eylemine katılanlar taleplerini Irak Başbakanı'na da ilettiler.

Eylemler sırasında işçilerden bazıları şirketin güvenlik güçlerinin tehditlerine maruz kaldı.

Kaynak: Dış İlişkiler Servisi
 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı