• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Petkim'de bir saat geç iş başı

İşçiler işvereni uyardı

Yaklaşık iki aydır Petkim işyerinde yaşanan sorunların çözümüne ilişkin defalarca toplantı yapılmasına rağmen sorunların çözülmemesi Petkim işçilerinin tepkisine neden oldu.
PETROL-İŞ ALİAĞA ŞUBE
22.11.2011

Yaklaşık iki aydır Petkim işyerinde yaşanan sorunların çözümüne ilişkin defalarca toplantı yapılmasına rağmen sorunların çözülmemesi Petkim işçilerinin tepkisine neden oldu. Aliağa şubemizde örgütlü Petkim işçileri 22 Kasım 2011 sabahı yaşanan sorunların çözümü için uyarı niteliğinde bir saat geç iş başı yaptılar.

Petkim işyerinde 2011-2012 dönemini kapsayan toplu iş sözleşmesinin  imzalanmasından sonra Petkim yönetiminin işçiye dönük tehditleri, işle ilgili tutulan protokolları kendilerine göre yorumlamaları, taşeron sorununu çözme yerine büyütmeleri  başlıca sorunları oluşturuyor.  Bakım teknisyenlerinin çalışma düzenlerinde yapılan değişikliklerin fabrikaların emniyetli çalışmasını ve işçilerin can güvenliğini tehlikeye atacak şekilde programlanması ve fabrika yöneticilerinin sorunları direk çözme yerine İnsan Kaynakları Müdürlüğünü aracı kullanarak taleplerin yazılı şekilde iletilmesini istemesi de sorunların çözülmesini  engelliyor ve işyerinde huzuru bozuyor.

Yaklaşık 2 aydır işyerinde yaşanan sorunların çözümüne ilişkin defalarca toplantı yapılmasına rağmen "inceleyelim", "araştıralım" sözleri sorunların çözülmesini değil, büyümesine neden oldu.

22 Kasım sabahı Petkim ana giriş kapısında yapılan 1 saatlik iş bırakma eyleminde konuşan Aliağa Şube Başkanı İsmail Doğan, bir açıklama yaparak bu sorunların çözümü için işverenin süratle hareket etmesi gerektiğini söyledi.  Doğan, “Biz buradan işvereni uyarıyor ve Petkim yönetiminin bu durumu dikkate almasını istiyoruz” dedi.