• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

İşçilerden Kılıçdaroğlu'na: "Hani taşeronu bitirecektiniz"

Beşiktaş Belediyesi'ne bağlı Beltaş'ta çalışan ve işten çıkarılmak istenen 178 taşeron işçisi, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na seslenerek "Hani taşeronu, işten atılmaları bitirecektiniz" dedi
28.12.2011

Genel İş sendikası üyeleri Beşiktaş Belediyesi'ne bağlı Beltaş şirketinde çalışan 178 taşeron işçinin yılsonunda işten çıkarılmasını Belediye önünde protesto etti.

Bir yıl önce Beşiktaş'ın Park ve bahçelerin düzenlenme işlerini yürüten taşeron işçileri, çalışma koşullarının düzeltilmesi ve kadrolu çalışan olabilmek için Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Genel İş sendikasına üye oldu.

Ancak bu yıl sonunda 178 taşeron işçisinin iş akdinin fesh edilip işten çıkarılacağı öğrenildi.

“Kılıçdaroğlu'na mektup gönderdik”
Beşiktaş Belediyesi önünde bir araya gelen işçiler adına basın açıklamasını okuyan Genel İş 1. Nolu Şube Başkanı Hikmet Aygün, Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) seslenerek, hala sendikaya üye oldukları için işten çıkarılmaların kendini soysal demokrat kimliği ile tanıtan bir anlayışa ters düştüğü söyledi.

"Her platformda taşeron işçiliğinin sonlandırılacağı, herkesin sendikalı olacağını, özelleştirmelere son verileceğini, işten ataların önüne geçileceğini dile getiren CHP Genel Başkanı, partisine bağlı bir belediye Başkanı'nın işten atılma, sendikasızlaştırma, asgari ücretle çalıştırma yapması çelişkileri hat safhaya çıkarttı."

Aygün, konuyu CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yazılı mektupla bildirdiklerini ancak bir sonuç alamadıklarını söyledi.

devamı için: