• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Bandırma Şubemiz Yol-İş Bursa Şubesinin Eylemine Destek Verdi

İşçinin gözlerindeki kıvılcım iktidar ampulünün ışığını kıstı

17.10.2012

Kazanılan hakların tasfiyesi noktasında verilen iktidar mücadelesine karşı, Meydanlarda sürdürülen Hak mücadelesi işçilerin ve halkın katılımı ile Bandırma Cumhuriyet alanında devam etti.

Türkiye Yol-İş tarafından Türkiye genelinde sürdürülen mücadele bu akşam saatlerinde Bandırma gerçekleşen eylem ile devam etti.

Yol- İş 1.nolu Şube başkanı Muharrem Yıldız ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı eyleme Bandırma da faaliyet gösteren demokratik kitle örgütleri ve vatandaşlar destek verdi.

Örgütlü toplum bilincini benimsemiş Bandırma’lı işçiler mesai bitimi toplandıkları Menderes meydanından Cumhuriyet alanına yürüdüler.

Alanda toplanan işçilerin başında Yol- İş temsilcileri başta olmak üzere Petrol-İş Bandırma Şube Başkanı İsmail Kayan, Eğitim Sen başkanı Gültekin Mutlu, Sağlık Sen başkanı Enver Sönmez, Genel İş başkanı Recep Kum, Eğitim İş başkanı Erol Akun hazır bulundu.

Eylemde konuşan Bandırma Şube Başkanımız İsmail Kayan “örgütlü toplum ve çalışma hayatına yönelik taşeronlaşma çabalarının her geçen gün bir adım daha ileriye giderek kangren gibi iş ve çalışma hayatını sardığını, eylemsiz bir toplum yaratma adına uygulamaya konulan bu kararların karşısında durmanın insanlık onur mücadelesi olduğunu” söyledi.

Daha sonra konuşan Yol-İş 1.nolu  Şube başkanı Muharrem Yıldız ise “Yol-İş in hukuk kazanımlarının ortadan kaldırma noktasında sürdürülen yasal düzenlemeler ve ardından hayata geçirilmek istenen yeni iş kanunu ile gerek kamu, gerekse özel sektörlerin eylem ve direnme gücü kırılmış çalışan kesimle donatılacak işçi çalıştırma ofislerinin oluşturulacağını, bu uygulamanın kelimenin tanımı ile yeni köle düzeni olduğunu” söyledi. Yıldız “Yapılmak istenen hırsızlıkları kent kent gezerek AKP  teşkilatları önlerinde vatandaşa anlattıklarını birçok kentte Bandırma da olduğu gibi iktidarın kamu gücünü kullanarak parti teşkilatlarının önlerinde eylem yaptırmadığını” söyledi.  İktidarın bu köle düzenini bozmak adına verdikleri mücadelenin, Hem hukuk, hem de eylem bazındaki mücadelenin devam edeceğini belirten başkan Yıldız yeni oluşturulmak istenen işçi ofisleri ile çalışan kesimi ıslah ederken, Devletin trilyonluk iş makinelerinin de depolarda saklanarak kısa bir süre sonra iş satın alımı yöntemi ile yandaşlara ihale edilecek yol yapım çalışmaları için bu kişilere iş makinelerinin peşkeş çekileceğini söyledi.

Kaynak: Bandırma Şubesi