• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

İşitme Engelliler Eğitimi Sona Erdi

Türkiye’de, işitme engelli bireyler için sendikal eğitimin yapıldığı ilk sendika Petrol-İş oldu. 13-17 Aralık tarihleri arasında iki grup şeklinde yapılan eğitimlere, farklı şubelerimizden toplam 28 üyemiz katıldı.

17.12.2021

Petrol-İş’in İşitme Engelliler Eğitim Faaliyetleri Derneği iş birlikteliğiyle “İşitme Engelli Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Projesi” kapsamında gerçekleştirdiği eğitimler sona erdi.

Eğitimler 13-14 Aralık ve 16-17 Aralık tarihlerinde toplamda iki grup şeklinde yapıldı ve farklı şubelerimizden toplam 28 üyemiz katıldı. Eğitimlerde, işitme engelli üyelerimiz için İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Servisi tarafından aktarılacak işçi sağlığı ve iş güvenliğinin teknik yönlerinin yanı sıra, alanın sosyal ve hukuki boyutlarını da öğrenecekleri bir program aktarıldı.
16-17 Aralık tarihlerinde yapılan eğitime toplam 15 üyemiz katıldı. Perşembe sabah 09.00’da ilk dersle başlayan eğitimler, Merkez Yönetim Kurulunun katılımı ve sertifakaların dağıtılmasının ardından sona erdi.
Petrol-İş Merkez Yönetim Kurulu bu özel eğitimden elde edilecek sonuçlara göre önümüzdeki dönemde buna benzer türden faaliyetlerin daha da arttırılmasının hedeflendiğini belirten bir açıklamada bulundu.

Bu yeni eğitim türünün üyelerimize, sendikamıza ve işçi sınıfı içinde yer alan tüm engelli dostlarımıza yararlı olmasını umut ediyoruz.