• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

İsrail'i protesto mitingi

07.01.2009 tarihinde Kırıkkale'de İsrail'i Protesto Mitingi yapıldı.

07.01.2009

07.01.2009 tarihinde Kırıkkale'de yapılan İsrail'i Protesto Mitingi
Basın Açıklaması

Bu zulüm, önce katilleri boğacak!
İsrail, 27 Aralık 2008 gününden beri savaş uçakları, füzeler ve misket bombalarıyla giriştiği saldırıda yüzlerce Filistinli kardeşimizi öldürdü, 700'ünü yaraladı. Haritaya bakınız, göreceksiniz: Küçücük bir bölgeden ibaret Gazze'ye 200 ton bomba attılar. Siyonist sömürgeciler, Gazze'yi dünyanın en büyük açık hava hapishanesi yapmışlardı. Şimdi, gardiyanlığı bıraktılar, cellat oldular.

Türkiye, dünya bu soykırıma dur demek için ayağa kalktı. Biz de ayaktayız. Kör gözleri açacak, duymayanlara duyuracağız! Bu katliam, Filistin halkını imha etmek içindir; bu katliam onlarca yıldır tüm dünyanın gözü önünde devam eden soykırımın şimdilik son halkasıdır.

1948'de Filistin'in tam kalbine çöreklenen, 1967'de sınırlarını kat kat genişleterek koca bir halkı ülkesi, kültürü ve kimliğiyle yok etmeye çalışan ırkçı-dinci sömürgeciler, yine kapitalist dünya egemenlerinin acımasız suç ortaklığından yararlanıyorlar. Kendine insanım diyeni, vicdan sahibi her insanı isyan ettirecek bu katliamı, ABD "teröre karşı İsrail'in kendini savunma hakkını tanıyoruz" diyerek haklı gösterdi.

Avrupa Birliği dönem başkanı Çek Cumhuriyeti, “İsrail'in terörle savaşması meşrudur" açıklaması yaptı. Birleşmiş Milletler de, Güvenlik Konseyi'nin sürekli üyeleri Rusya ve Çin de doğru dürüst bir kınamada bile bulunmadan lafı eveleyip geveliyorlar. Arap Birliği göstermelik "acil toplantı" kararıyla yetindi. Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin İsrail sömürgecileriyle siyasal, askeri ve ekonomik ittifakına son vermeyi bir an bile düşünmeden "İsrail bizim diplomatik çabalarımıza saygısızlık etti" diyerek sözüm ona "tepki koydu".

Kısacası ey insan olan insanlar, dünyanın bütün egemenleri bir araya gelmişler, boş gözlerle Filistin halkının kadın, çoluk çocuk, genç yaşlı demeden katledilmesini seyrediyorlar.

Kapitalist dünyadan, emperyalistlerden bize hayır gelmeyecek. Kendi stratejik çıkarları için kardeşlerimizin katledilmesine ses çıkartmayacaklar. Asla İsrail'e karşı onun anladığı dilden cevap vermiyorlar ve asla vermeyecekler. Hepsi dört bir yandan kuşatılmış yoksul bir halkın tepeden tırnağa silahlı bir zorba tarafından katledilmesine itiraz etmeyecekler.

Söz bitti. Her gün ölülerimizi saymaktan bıktık artık. Ezilen halklar, mazlum milletler bir araya gelmedikçe, Filistin halkı kendi kurtuluş savaşını yükseltmedikçe; bütün dünya halkları dayanışma içine girmedikçe, kendi ülkesinde ve bölgesinde emperyalistlere karşı Kurtuluş mücadelesi vermedikçe, bu zulüm dünyasının onursuzluğuna katlanıp insanlıktan çıkacağız. Mazlum milletlere kimseden hayır gelmeyecek, bizler kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Çağrımızdır, kapitalizmi, emperyalizmi ve sömürgeciliği her biçimiyle reddedip işbirlikçi iktidarları bütün dünyada çöpe atalım.

Bizler, daha dün Nazi Almanya'sında katledilen Yahudileri savunuyorduk. Bugün o Yahudilerin bir kısmı Siyonist oldular ve aynen Naziler gibi Filistin halkını katlediyorlar. Eğer Türkiye'yi yönetenler de bizler gibi İsrail siyonizmine karşı iseler, eğer bu katliamı durdurmak istiyorlarsa, bize boş sözler vermesinler artık. İsrail savaş pilotlarını Konya'da eğitenler, tank ihalelerini İsrail'e verenler, uçak bakımlarını İsrail'de yaptıranlar, İsrail'le sözde istihbarat alışverişi yapıyoruz diyerek her kurumumuza İsrailleri alanlara diyecek sözümüz var.

Bugün MKEK ihalelerinin çoğunluğunun İsrail firmalarına verildiğini biliyoruz milyonlarca dolarımız İsrail Savunmasına akıyor , Bu yetmiyormuş gibi MKEK özelleştirilerek İsrail Savunma Savunma Sanayine teslim etmek istiyorlar. Savunmamızı İsrail'e vermek demek İsrail'i Türkiye'de inşa etmek demektir. Kırıkkaleliler, vatanını, milletini seven insanlar bu duruma ses çıkartmayacağız mı? Sesiz mi kalacağız?

Yeter artık, durdurun İsrail'i. Bizim oylarımızla gelip bizim düşmanımızın önünü açmayın. Kapatın İsrail elçiliklerini, kapatın kapıları. Ya siyonizme biz dur diyeceğiz, ya da siyonistler bizi de çöpe atacaklar. Büyük şairimizin dediği gibi, “Ya ölü yıldızlara götüreceğiz hayatı, ya da dünyamıza inecek ölüm.”

DÜZENLEYEN KURULUŞLAR

PETROL-İŞ, KAMU-SEN, KESK, MEMUR-SEN, TÜRK METAL SENDİKASI, TÜRKİYE İŞÇİ EMEKLİLERİ DERNEĞİ