İstanbul 2 Nolu Şube Seçimi Yapıldı

Sendikamız İstanbul 2 Nolu Şube seçimi 18 Ekim Pazar günü yapıldı. Seçim sonuçlarına göre Engin Bedir Şube Başkanı, Muhammet Kayar ve Fikret Tiftik(Mali) ise Başkan Yardımcıları oldu.

19.10.2020

Sendikamız İstanbul 2 Nolu Şubenin 20. Olağan Genel Kurulu 18 Ekim Pazar günü, sendikamız genel merkezinde yapıldı. Sabah saat 09.30’da başlayan Genel Kurul, akşam saatlerinde oyların sayımı ve seçim sonuçlarının ilan edilmesiyle sona erdi.

İstanbul 2 Nolu Şubemizin Genel Kuruluna Petrol-İş Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, Denetim Kurulu üyeleri, şube başkanları, şube yöneticileri, şubemizin örgütlü olduğu işyerlerinden temsilciler ve üyelerimiz de katıldı. Türk-İş Bölge Temsilcisi Adnan Uyar da Genel Kurulumuza katılarak bir konuşma yaptı.

Genel Kurulu yönetmek üzere Divan Başkanlığına sendikamız Genel Sekreteri Salih Akduman, Dİvan Üyeliklerine ise Gebze Şube Başkanı Eyüp Akdemir, Kocaeli Şube Başkanı Nesimi Yetişoğlu, İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Baranlı ile İzmir Şube Başkanı Orhan Zengin seçildi.

Genel Kurul’da salgın koşulları göz önünde tutularak olası riski azaltmak adına sosyal mesafe kuralı ve kişisel koruma önlemlerine dikkat edildi.

İstanbul 2 Nolu Şubemizin Genel Kurulu Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Abdullah Çilli’nin selamlama konuşmasıyla başladı. Daha sonra sendikamız Genel Başkanı Süleyman Akyüz kürsüye davet edildi.

Genel Başkanımız Süleyman Akyüz Genel Kurula katılanları selamladıktan sonra Türkiye ve emek gündemi üzerine değerlendirmelerde bulundu. Genel Başkan konuşmasının başlangıcında, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de etkisini sürdüren Covid-19 pandemisinin Türkiye’deki güncel seyri ve işçi sınıfına olan etkilerine değindi. Covid-19’un Türkiye’de görüldüğü günden bugüne işçi sınıfının tezgah başında çalışmaya devam ettiğini, emekçilerin pandemi sürecinde tüm riskleri göğüslemesine rağmen var olan ekonomi politikaları ile işçi sınıfına sefalet düzeninin dayatıldığını belirtti.

Ülkede alım gücünün düştüğünü, artan döviz kurlarının emekçileri daha da zora soktuğunu belirten Genel Başkan Akyüz, işçi sınıfının içinde olduğu zor koşullara, taşıdığı onca yüke rağmen bir de mücadele etmesinin önünün kesildiğini söyledi. Yasaklanan Soda Grevimizin “genel sağlığı bozucu, ya da milli güvenlik” ile alakalı olmadığının altını çizen Genel Başkan, işçi sınıfının hakkını aramasının önünün kesildiğine işaret etti.

Türkiye’nin de içinde bulunduğu coğrafyanın jeopolitik konumu sebebiyle tarihten bugüne emperyalist güçlerin hedefinde olduğunu, bu yüzden her dönem acıların yaşandığını belirten Genel Başkan, son olarak Azerbeycan ve Kafkasya bölgesinde yeni oyunların oynandığınu vurguladı. Zaten bir bölümünün işgal altında olduğu Azerbeycan topraklarının yeniden Ermenistan tarafından işgal edilmeye çalışıldığını söyleyen Akyüz, Azerbeycan ve Kafkasya’da, Azerbeycan halkının ve devletinin verdiği mücadeleye Petrol-İş olarak her zaman destek vereceklerini söyledi.

Kıdem tazminatı ile ilgili olarak sermaye çevrelerinin hesabının bitmediğini, ancak işçi sınıfının tarihsel olarak en büyük kazanımlarından biri olan bu hakkın farklı formüllerle yok edilmeye çalışıldığını belirten Akyüz, Petrol-İş ve Türk-İş’in kıdem tazminatı hakkında olası bir geri gidişe karşı Genel Kurullarında aldığı genel grev kararını bir kez daha hatırlattı.

İşsizlik rakamlarının gerçekte endişe verici noktalara ulaşmış olmasına rağmen hükümetin açıkladığı rakamların bunun tersini gösterdiğini söyleyen Genel Başkan, “Ülke nüfusu artmasına rağmen, istihdam oranları düşüyor, işsizlik oranları düşüyor” dedi. Genel Başkan Süleyman Akyüz konuşmasının sonunda Petrol-İş’in 70. yılını kutlayarak, başarılı bir seçim geçirilmesi dileğinde bulundu.

Yapılan seçim sonuçlarına göre Engin Bedir İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı olurken, Muhammet Kayar ve Fikret Tiftik(Mali) ise Başkan Yardımcıları,  Yönetim Kurulu Asil Üyeleri ise Erkan Çiftçi ve Kenan Demirci oldu.  Şube Denetim Kurulu Oğuz Kara, Kadir Şaşı ve Serhat Kılıç’tan, Disiplin Kurulu ise Fuat Eskiköy, Muhammet Şimşek ve Mesut Boztepe’den oluştu.

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...