• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

İstanbul 2 No’lu Şube Temsilciler Kurulu Yapıldı

19.06.2020

Sendikamız İstanbul 2 Nolu Şubesi Temsilciler  Kurulu 18 Haziran Perşembe günü şubemizde, şube yöneticileri, baştemsilci ve temsilcilerimizin katılımıyla toplandı. Toplantıda yeni tip koranavirüs(Covid-19) salgını ve şubemizde örgütlü işyerlerine yansıması, yeniden gündeme gelen kıdem tazminatı fonu tartışmaları, üye işyerleri ile ilişkiler, devam eden toplu sözleşme görüşmeleri ve üyelerimizin çalışma koşulları gibi birçok başlık ele alındı.

Temsilciler Kurulunda Şube Başkanımız Abdullah Çilli bir konuşma yaptı. Abdullah Çilli konuşmasında Covid-19 salgınının şubemizin örgütlü olduğu işyerlerinde nasıl bir etki yarattığı ve sendikamızın aldığı tedbirler üzerine şunları söyledi: “Dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen Covid-19 pandemisi ülkemizde de ciddi hasarlar meydana getirdi. Ülkemizde de can kayıpları yaşandı, yaklaşık 200 bin kişi enfekte oldu. Virüs nedeniyle  tedavisi devam eden tüm hastalara acil şifalar, hayatını kaybedenlere de Allahtan rahmet diliyoruz. Covid-19’un ülkemizde etkisini göstermeye başlamasıyla birlikte örgütlü olduğumuz işyerlerimizin ilgili departmanları, işyeri temsilcilerimiz ve üyelerimizle birlikte alınması gereken tedbirlerle ilgili acil eylem planları hazırlayıp, gerekli temasları kurduk. Virüs hakkında bilgi içeren doküman ve broşür hazırlanması, maske, eldiven, tulum  (v.b) gibi koruyucu ekipmanların sağlanması, servislerdeki koltukların isimlendirilerek herkesin aynı yere oturmasını sağlama, servis araçlarının dezenfekte edilmesi, servis şoförleri ile araya mesafe koymak için  plastik panel konması, ateş ölçer cihazının temin edilmesi, yemekhanelerdeki oturma düzenlerinin sosyal mesafeye uygun planda olması gibi birçok önlemi alarak üyelerimizi bu süreçten en az şekilde etkilenmesine çalıştık. Alınan tüm bu tedbirlere rağmen 48  üyemiz  Covid-19 virüsüne yakalandı. Bu arkadaşlarımızdan 44 kişi iyileşti, 4 arkadaşımızın ise iyileşme süreci devam ediyor. Örgütlü olduğumuz işyerlerinden Ece Boya, Mehmetçik Vakfı-Tuzla/Maslak işyerleri, Mutlu Akü ve Mutlu Plastik, Neşe Plastik, Nitto Otomotiv, Recticel, Varroc Lighting ve Aypol Solvent işyerlerinde kısa çalışma uygulamasına başvuruldu. Arılı Plastik, Reckit Benckiser,  Botaş İst. İşlt Müd. İstanbul Enerji, Mefar İlaç ve Greiner’de ise üretim normal bir şekilde devam etti. Bu süreçte üyelerimizin haklarında herhangi bir kayıp yaşanmadı.”

Abdullah Çilli konuşmasının devamında, “Üretime katkı  sağlayan siz değerli emekçi kardeşlerim, 2002 yılından beri  defalarca  ısıtılıp ısıtılıp önümüze konmaya çalışılan kıdem tazminatımızın fona aktarma adı altında gaspına dur demek için el ele vermek zorundayız. Susma sustukça sıra sana gelecek dediğimiz nokta bu olsa gerek. Eylemlerin, mitinglerin olmadığı bir sistemde geldiğimiz son noktada, sustuk sustuk sıra bize geldi. Emekçinin  karagün  birikimine el konulmak isteniyor.   Kazanılmış haklarımızın gaspına hep beraber dur diyelim, elinizi cebimizden çekin diyelim.” dedi.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı