• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

IndustriALL'DAN UNIA'YA DESTEK

İsviçre sendikaları sanayi istihdamı için eylemde

İsviçre'nin başkenti Bern'de 22 Eylül günü binlerce işçi sanayi sektörünü korumak için eylemdeydi. Dört yerel sendika toplu sözleşmelerin güçlendirilmesi ve iş güvencesi talep etti.

 

Dışilişkiler Servisi
25.09.2012

Bern'in merkezi Federal Meydan'da düzenlenen mitingi IndustriALL Küresel Sendika'nın İsviçre'den üyesi UNIA ile birlikte Syndicom, Association du personnel de la Confédération (APC) ve yerel nakliyat sendikası (SEV) düzenledi.

Sendikalar yetkilileri ve ekonominin aktörlerini “bankaların isteklerine boyun eğmek” yerine sanayi sektörünü kurtarmak için harekete geçmeye çağırdı. IndustriALL Genel Sekreter Yardımcı Kemal Özkan mitingde yaptığı konuşmada şöyle dedi:

UNIA üyeleri sanayi demektir. Onlar sanayideki işlerini güvence altına almak istiyorlar, insana yakışır çalışma koşulları istiyorlar ve üretimin olduğu bir reel ekonomi istiyorlar. Bunlar IndustriALL'un hedefleridir ve UNIA üyelerine mücadelelerinde dayanışmamızı ve desteğimizi veriyoruz.

İsviçre'de makine mühendisliği, elektrik donanımı ve metal gibi sektörlerdeki toplu sözleşme Haziran 2013 bitiminde sona erecek. İşverenlerle sendikalar arasında yeni sözleşmeye yönelik görüşmeler Kasım'da başlayacak.

Kaynak: IndustrALL Küresel Sendika