• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Şube Genel Kurulu...

İzmir Şubemizin 17. Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti; Cem Turan Şube Başkanı Oldu

Sendikamız İzmir Şubesinin 17. Olağan Genel Kurulu 20 Ağustos Cumartesi günü İzmir'de yapıldı. Genel Kurulda yapılan seçim sonuçlarına göre İzmir Şube Başkanlığı'na Cem Turan seçildi.

25.08.2022

İzmir Şubemizin 17. Olağan Genel Kurulu 20 Ağustos Cumartesi günü İzmir’de, Anemon Otel’de gerçekleştirildi. Genel Kurulda sendikamız Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, Şube Yöneticileri, Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak, Türk-İş’e bağlı sendikaların başkanları ve yöneticilerinin yanı sıra üyelerimiz yer aldı.

İzmir Şubemizin örgütlü olduğu ve İzmir, Manisa ve Denizli'de kurulu TPI Composite, Dyo Boya, Toyo Mürekkep, Acıselsan, Sodaş, Tetra-Pak Paketleme, Botaş, Form Koruyucu, Star Deri ve Gemaş fabrikalarında çalışan üyelerimizi temsilen 200 delege genel kurula katıldı.

Kongrenin yapıldığı Anemon Ege Otel’in konferans salonuna “Çalışanların vergi dilimi yüzde 15’e sabitlensin sermayenin vergisi arttırılsın”, “Mezarda emeklilik istemiyoruz, emeklilikte yaşa takılanlarının sorunu çözülsün”, “Kıdem tazminatımız gasbedilemez”, “Kıdem tazminatımıza dokunma” pankartları asıldı.

Genel Kurul, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Genel Kurulu yönetmek üzere Divan Başkanlığına sendikamız Genel Sekreteri Salih Akduman, Divan Üyeliklerine ise Aliağa Şube Başkanı Hasan Toptan, İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Baranlı,  İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Engin Bedir ve Manisa Şube Başkanı Emrah Yunus Saruhan seçildi.

Divanın oluşmasının ardından Genel Başkanımız Süleyman Akyüz konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Genel Başkanımız konuşmasında Türkiye ve emek gündemine dair değerlendirmelerde bulunduktan sonra kongrenin Petrol-İş Sendikasına ve Türkiye işçi sınıfına hayırlı olmasını diledi. 

Genel Kurulda, konukların ve adayların konuşmalarının ardından seçime geçildi. Yapılan seçim sonuçlarına göre Şube Başkanlığına Cem Turan, Başkan Yardımcılıklarına ise Muzaffer Ekiz ve Altay Özgür(Mali) seçildi.

Yönetim Kurulu Üyelikleri Şener Güneş ve Erhan Küçükdemir; Denetim Kurulu Üyelikleri; Devrim Hasözdemir, Talat Yıldırım ve Nurullah Aykut Ongun; Disiplin Kurulu Üyelikleri ise Ümit Can Bekinkayan, Nasip Özer ve Tolga Aktaş’tan oluştu.