• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

'Yaşasın sendikalı kadınların dayanışması'

Kadınlar 25 Kasım'da Kampana Deri'de

Sendikal Güç Birliği Platformu Kadınları 25 Kasım'da Tuzla Kampana Deri'de hep birlikte "Kadına Yönelik Şiddete Son" diyecek. Platform kadınlarının "Yaşasın sendikalı kadınların dayanışması" sloganı etrafında ördükleri eylem planı ve çağrıyı yayımlıyoruz.

19.11.2011

Türkiye'de  her gün itaat etmeyen beş kadın, eski eşleri, babaları, erkek kardeşleri, akrabaları yani en yakınları tarafından öldürülüyor. Son yedi yılda kadın cinayetleri yüzde 1400 arttı. AKP hükümeti “kadın erkek eşit değildir” dedikçe, üç çocuk önerisinde bulunarak kadınların evlere kapatılmasını destekledikçe evde, sokakta, işyerinde kadına yönelik şiddet ve cinayetler artıyor.

Öğretmenler, sağlık çalışanları, gece vardiyalarında çalışan genç kadın işçiler işyerlerinde ve işe gidip gelirken, şiddetin farklı boyutlarıyla karşı karşıya kalıyorlar.

Fakat  üyesi bulunduğumuz konfederasyonlar kadın yaşamlarına, kadın işçi yaşamlarına yönelik bu yıkıcı şiddetin farkında değiller. Bu yıl 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü'nde Sendikal Güçbirliği Platformu'ndan Kadınlar olarak bir araya gelerek,  kadına yönelik şiddete karşı ortak tepki ve mücadele örgütlemeye karar verdik. Hepbirlikte Evde, Sokakta, İşyerinde Kadına Yönelik Şiddete Son, diyoruz

Sendikal Güçbirliği Platformu Kadınlarının EYLEM Takvimi:

Standlar:

22 Kasım Salı  2011 Taksim Galatasaray Lisesi önü Saat: 11.00- 14.00 arası

23 Kasım Çarşamba  Kadıköy İskele Meydanı Saat:  11.00-14.00 arası

Ortak Basın açıklaması

25 Kasım  Cuma Saat: 12.00'da Tuzla'da Kampana Deri'de geçtiğimiz Mart ayından bu yana direnişte bulunan kadın işçilerle birlikte ortak basın açıklaması.

Yaşasın, sendikalı kadınların dayanışması...

Tüm kamuoyunu ve kadınları kadına yönelik şiddete karşı ses vermeye davet ediyoruz...

Sendikal Güçbirliği Platformu Kadınları (Basın-İş, Belediye-İş, Deri-İş, Hava-İş, Kristal-İş, Petrol-İş, Tek Gıda-İş, Tezkoop-İş, Tümtis, TGS)