Kadroya geçmek istedi işten çıkarıldı

04.12.2011

Kamuda sözleşmeli personeller bir bir kadroya geçirilirken, Sağlık Bakanlığı'nda görev yapan sağlık fizikçisi sadece kadroya geçme talebini Bakanlığa ilettiği için işten atıldı. 2009 yılında sözleşmeli memur olarak atadığı sağlık fizikçisini, 2011 yılında "sağlık fizikçisi şartlarını taşımıyorsun" diye kadroya atamayan Bakanlık kararının iptali için dava açıldı.

Sağlık Bakanlığı'na bağlı kurumlarda görev yapan sağlık fizikçilerinin kadroya geçiş taleplerinin kabul edilmemesi ve Ankara'da görev yapan bir sağlık fizikçisinin sözleşmesinin feshedilmesi üzerine Türk Sağlık-Sen tarafından dava açıldı.

Ankara'da görev yapan Türk Sağlık-Sen üyesi sağlık fizikçisinin 7 Haziran'da yaptığı kadroya geçiş başvurusunun sağlık fizikçisi unvanı taşımadığına dair gerekçe ile reddedilmesi nedeniyle Ankara Nöbetçi İdare Mahkemesi'nde dava açıldı.

Dava dilekçesinde, kadroya geçişte reddedilme nedeni olan "yüksek lisansını fizik alanında yapmanın sağlık fizikçisi olmak için yeterli olmayacağı"na dair 2011 yılında yapılan kanuni düzenleme ve YÖK'ün kararına dayanılarak verildiği belirtildi.

Göreve başlarken sağlık fizikçisi şartlarını taşıyordu

Dava dilekçesinde davacının 2009 yılında sağlık fizikçisi şartlarını taşıdığı için "ÖSYM KPSS-2009/1 (T.C.Sağlık Bakanlığı) Tercih Kılavuzu"nda yer alan sağlık fizikçisi şartlarını taşıdığı için atamasının yapıldığı kaydedildi. Yüksek lisansı ile ilgili stajının da Sağlık Bakanlığı'na bağlı bir hastanede sağlık fizikçisi olarak yaptırıldığına da vurgu yapıldı.