• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Kamu emekçileri Belçika'da da grevde

Belçika’da yeni hükümetin kemer sıkma önlemleri kapsamında gündemine aldığı emeklilik yasasında yapmak istediği değişiklikleri protesto eden kamu çalışanlarının 24 saatlik grevi hayatı felç etti.

SENDİKA.ORG
22.12.2011

Ülke çapında kamu taşımacılığı ile posta hizmetleri tamamen dururken, hastane, yurtlar, okul, belediye hizmetleri, cezaevleri ve kreşlerde asgari düzeyde hizmetler veriliyor.

Grevin en etkili olduğu alan demiryolları oldu. Sabah erken saatlerden itibaren hiçbir trenin sefer yapmadığı görüldü. Aynı şekilde otobüslerin de çalışmadığı grev nedeniyle Antwerpen Limanı’nda aksamalar yaşanırken, Liege havaalanında da ise tüm uçak severleri iptal edildi. Ülkenin en büyük havaalanı olan Brüksel havaalanı ile Antwerpen havaalanı ise grevden etkilenmedi.

ACV, ABVV ve ACLVB sendikaları, bu akşam saat 22.00’da sona erecek olan 24 saatlik genel grev ile, emeklilik yasasında değişikliğe hazırlanan hükümete ilk mesajlarını vermiş oluyorlar. Belçika hükümeti, ülkede 60 olan emeklilik yaşını 62’e yükselmeyi planlıyor.

Sendikalara göre hükümet, emeklilik yasasında değişiklik yapmada sendikaları dikkate almayarak aceleci davranıyor. Sendikalar özellikle emeklilikten sorunlu bakan Vincent Van Quickenborne’yi sosyal partnerleri dikkate almadan hareket ettiğini söylüyor.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı